donderdag 13 december 2012

COC wil uitleg McDonald's over Transgenderincident


Homobelangenvereniging COC Nederland wil opheldering van McDonald's over een incident rond een transgender die onlangs een filiaal van de fastfoodketen in Amsterdam Osdorp bezocht. De vrouw werd daarbij uitgelachen en nagewezen. Dat gebeurde tijdens filmopnames voor het BNN-programma Spuiten en Slikken.

Bij het bezoek van de vrouw aan het restaurant 1 december ontstond hilariteit onder het personeel. Meerdere medewerkers werden geattendeerd op de transvrouw, waarop zij werd nagewezen en uitgelachen, zo stelt het COC. Het incident werd deels vastgelegd door de filmploeg van BNN, die wilde laten zien hoe het leven van een transgender, iemand die ervaart in het verkeerde lichaam te zijn geboren, eruitziet.

Het COC stuurde McDonald's Nederland woensdag een brief waarin opheldering wordt gevraagd over het incident. Daarnaast wil de belangen- organisatie weten wat de fastfoodketen eraan doet om ervoor te zorgen dat transgenders, lesbiennes, homo's en biseksuelen zich welkom voelen in de restaurants.

McDonald's Nederland laat woensdagmiddag weten niet op de hoogte te zijn van de brief van het COC. Wel zegt de zegsvrouw bekend te zijn met het incident en aan het begin van de avond met een officiƫle reactie te komen.

De transvrouw heeft een klacht over het incident ingediend bij het Meldpunt Discriminatie in Amsterdam.

bronnen: MetroNieuws.nl / COC Nederland