woensdag 19 december 2012

Tilburger die Homoseksuele danser mishandelde voorlopig vrij ‼

De 20-jarige Tilburger Michael J. die ervan wordt verdacht de Amsterdamse musicaldanser Mathijs Beugelink ernstig te hebben mishandeld, komt vrij. De rechtbank in Breda besloot de man woensdag vrij te laten. Hij zit vast sinds september. Intussen komen er nieuwe getuigenverhoren naar de zware mishandeling op carnavalszaterdag dit jaar. Er zitten volgens de officier van justitie tegenstrijdige zaken in het dossier die moeten worden opgelost.
    
Beugelink was in februari met vrienden aan het stappen in een Tilburgse homobar. Toen ze gay-bar De Popcorn verlieten, en richting het Paleis Raadhuis liepen, reed er net een auto met vier personen uit de parkeergarage van de Emmapassage. De wagen kruiste hun pad, er ontstond een woordenwisseling en een van de inzittenden stapte uit en mishandelde de mannen. Volgens Beugelink werd er 'teringhomo' en kankerhomo' naar ze geroepen.

Gedeeltelijk verlamd
Een van de twee mannen uit de auto gaf de kameraad van Beugelink een kopstoot. Beugelink ging verhaal halen en kreeg naar eigen zeggen een klap of een duw. Hij viel achterover in een fietsenkelder en raakte zwaargewond aan rug en benen. De danser raakte gedeeltelijk verlamd aan zijn been en moest een punt zetten achter zijn carrière. Zichtbaar geemotioneerd las Beugelink woensdagmiddag een verklaring voor in de rechtszaal. Over hoe erg dat hij vindt dat excuses tot nu toe achterwege zijn gebleven en zijn leven is veranderd door de mishande- ling. 'Michael, je hebt niet alleen mijn carriere kapot gemaakt,maar de rest van mijn leven loop ik rond met littekens'. Beugelink zegt nog wekelijks last te hebben van nachtmerries en dat hij niet meer durft te gaan stappen. "Ik hou jullie alle vier verantwoordelijk, want je bent weggereden en hebt me voor dood achtergelaten'.

De rechtbank vroeg hoe Michael J. hier tegen aan keek maar hij reageerde amper. "ik ben een beetje boos dat hij me gaat veroordelen." Maar vervolgens voegde hij er wel aan toe: 'ik vind het erg voor die jongen'.

Beugelink diende tijdens de rechtszaak een schadeclaim in van 4500 euro. Dat is voor onder meer de medische kosten die niet vergoed worden maar ook kapotte kleding en taxi's van en naar het ziekenhuis.

'Gewoon dommigheid'
De verdachte zelf ontkent dat de mishandeling met de geaardheid van het slachtoffer te maken had. Wat dan wel de aanleiding was kon hij niet uitleggen. De officier van justitie en ook een van de rechters vroegen hem herhaaldelijk waarom hij die bewuste nacht uit de auto stapte en op de slachtoffers af liep. 'Gewoon dommigheid', zei hij woensdagmiddag voor de rechtbank in Breda. De Tilburger van 20 wordt donderdag vrijgelaten, onder strenge voorwaarden. Hij mag geen contact opnemen met de andere inzittenden van de auto en hun familie. Bovendien moet hij zich een dag voor de rechtszaak weer melden bij het Huis van Bewaring in Breda.

bron: Omroep Brabant