dinsdag 18 december 2012

ProGay: 5e editie 'Pink Christmas' in Amsterdam


Woensdag 19 december 2012 begint de vijfde editie van Pink Christmas in Amsterdam. Tot en met maandag 31 december zijn er allerlei roze kerstactiviteiten te beleven in de hoofdstad. Afgelopen zaterdag vond de X·Mas Canal Parade plaats: die had niets met Pink Christmas te maken, maar was onderdeel van het Amsterdam Lights Festival. Stichting ProGay organiseert met Pink Christmas de tegenhanger van de Amsterdam Gay Pride.

Het evenement staat in het teken van verbinding, met op het programma onder meer: De schaatsbaan op het Leidseplein biedt donderdag 20 december de Drag Winter Olympics. Zaterdag 22 december staat op de Zeedijk van 14.00 tot 20.00 uur een kerstmarkt: een samenwerking tussen homo- en hetero-ondernemers, met naast kraampjes optredens en een modeshow. In club AIR vindt op zaterdag 22 december hert openingsfeest Supertoys en op 31 december het slotfeest 'Can You feel iT' plaats.

Op zondag 23 december is er vanaf 16.30 uur een roze kerstdienst in de Keizersgrachtkerk: daarin wordt stilgestaan bij de draconische antihomo-plannen in Oeganda. In dezelfde kerk vindt op Eerste Kerstdag vanaf 15.00 uur de Evangelische Roze Kerstviering plaats. Verder zijn er twaalf dagen lang tal van feesten, borrels en een aantal exposities in de hoofdstad.

bron: Gay.blog.nl