maandag 14 januari 2013

Di Rupo mengt zich in debat Homohuwelijk


De Belgische premier Elio Di Rupo heeft zich in het felle Franse debat over het homohuwelijk gemengd. 'Ik ben trots op ons land waar alle koppels het recht hebben om te trouwen', twitterde de openlijk homoseksuele socialist maandag.


De tweet van de premier volgde op het jongste protest in Frankrijk tegen de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen. In België kunnen mensen van hetzelfde geslacht sinds bijna 10 jaar met elkaar trouwen.

In Frankrijk wil de linkse regering het homohuwelijk invoeren. Honderdduizenden Fransen demonstreerden zondag in Parijs tegen de gelijkstelling van homo's.
 
bron: Algemeen Dagblad


Di Rupo trots op Belgisch Homohuwelijk

De Belgische premier Elio Di Rupo heeft zich maandag in het Franse debat over het homohuwelijk gemengd. De openlijk homo- seksuele Di Rupo twitterde dat hij trots is op zijn land. "Homostellen hebben bij ons het recht om te trouwen", aldus de premier.

Met zijn tweet verwees Di Rupo naar de discussie die op dit moment gaande is in Frankrijk. Daar kwamen gisteren honderdduizenden tegenstanders van de opening van het huwelijk bijeen onder de Eifeltoren. De demonstranten lieten weten dat het instituut huwelijk beschermd moet worden en het een exclusieve verbintenis moet blijven tussen man en vrouw.

Het is opmerkelijk dat Di Rupo zich zo opzichtig uit over een politieke discussie bij een buurland. Meestal zijn politici terughoudend als er in het land zelf nog fel gediscussieerd wordt over het thema.

België is na Nederland het tweede land van de wereld waar het huwelijk werd opengesteld voor paren van het zelfde geslacht. Sinds 1 juni 2003 mogen homoparen in België in het burgerlijk huwelijk treden. Op 18 mei 2006 werd in België ook het adopteren van kinderen door mensen van hetzelfde geslacht wettelijk geregeld.

bron: GaySite.nl