zondag 20 januari 2013

Gaymagazine Têtu van ondergang gered

Het Franse gaymagazine Têtu is deze week in andere handen over gegaan. Ook het grootste gayblad van Frankrijk ontkwam niet aan de malaise in de homobladenwereld en dreigde failliet te gaan. Om Têtu van de ondergang te redden is het voor één symbolische euro verkocht aan zakenman en uitgever Jean-Jacques Augier.

Opvallend detail is dat Augier tevens een goede vriend is van de huidige Franse president, François Hollande. Franse homo-organisaties vrezen dan ook dat het blad zijn kritische blik naar de politiek verliest onder de nieuwe eigenaar.

Têtu werd in 1995 opgericht door Pierre Bergé. De afgelopen jaren zag hij zijn blad, mede door de crisis en de afgenomen belangstelling door de invloed van internet, snel achteruit gaan. Maar ondanks enkele bezuinigingsronden dreigde het blad failliet te gaan. Om het van de ondergang te redden werd een kapitaalkrachtige nieuwe eigenaar gezocht.

Onlangs werd deze gevonden in de persoon van zakenman Jean-Jacques Augier. Hij laat weten dat een groot deel van het personeel moet vrezen voor zijn baan, maar dat Têtu mede door deze reddingsactie nog lang zal blijven bestaan.

bron: GaySite.nl