donderdag 10 januari 2013

Griekse HoLeBi's worden niet beschermd door 'Anti-Discriminatie Wet' ‼


Griekse HoLeBi's en transgenders die het slachtoffer worden van homo en transfobe aanvallen kunnen geen beroep doen op de nieuwe Hate Crime units omdat de Griekse politici opzettelijk alle verwijzingen naar seksuele geaardheid en gender identiteit uit het nieuwe presidentiële anti-racisme decreet hebben gehaald. Daarmee gaat Griekenland in tegen Europese richtlijnen en de aan- bevelingen van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

De wettekst die door de Minister van Publieke Orde en Burgerbescherming, Nikolas-Georgios Dendias, werd opgesteld en die op 12 december vorig jaar door president Karolos Papoulias werd ondertekend zorgt voor de oprichting van gespecialiseerde politie-eenheden die racistisch geweld moet voorkomen en zulke misdaden moet onderzoeken.

In artikel 1 van het decreet staat echter bepaald dat deze afdelingen enkel geweldzaken mogen behandelen als er sprake is van geweld op basis van de raciale of etnische afkomst of religieuze overtuiging.

Dit in tegenstelling voor de Europese richtlijn die als blauwdruk diende voor het Griekse decreet en waarin elke vorm van discriminatie waaronder op basis van gender expressie, gender identiteit en seksuele oriëntatie.

bron: GayLive.be