maandag 21 januari 2013

Michelle steelt de show tijdens Baracks inauguratie


Barack Obama legde zondag de eed af voor zijn tweede ambstermijn als president van de Verenigde Staten. Met die eedaflegging gaan ook heel wat festiviteiten gepaard en het is zijn vrouw Michelle die daarbij steeds de show steelt.

Wij zetten haar belangrijkste modekeuzes op een rij:

Alle ogen waren in de eerste plaats natuurlijk gericht op Michelle Obama. Er werd niet alleen veel gepraat over haar nieuwe kapsel (mét pony), maar ook over de outfits die ze droeg.

Zaterdag verscheen ze op het Kids Inaugral Concert niet in een jurk, maar wel in een simpele zwarte broek en witte bloes. Die laatste werd rond haar middel afgewerkt met een blinkende riem, waardoor de bloes een trendy peplum leek te hebben.

Ook haar dochters kozen voor een vrij simpele, maar geslaagde outfit. Beide meisjes droegen een rokje met een hoge taille. Oudste dochter Malia combineerde haar exemplaar met een lichtgroen shirtje. Jongste dochter Sasha droeg haar geruite rok met suède laarzen en een paars truitje.

Op de officiële beëdiging op het Witte Huis besloot Michelle om niet de aandacht naar zich toe te trekken, door te kiezen voor een simpel en zedig blauw jurkje van Reed Krakoff. Dat combineerde ze met een blauw vestje met mouwen tot op haar ellebogen.

Oudste dochter Malia volgde het goede voorbeeld van haar moeder en koos voor een blauw jurkje met lange, zwarte mouwen. Voor jongste dochter Sasha mocht het blijkbaar iets opvallender, want zij liet zich opmerken met een blinkend roze jurkje. Een gouden band rond haar middel maakte de outfit af.



Van Michelles onopvallendheid was echter niets meer te merken op de receptie in het National Building Museum in Washington. Daar verscheen ze aan de zijde van manlief Barack in een chique zwart jurkje.

Zwart, hoog aangesloten tot aan de nek en netjes tot op de knie lijkt dat op het eerste gezicht een veilige keuze, maar de stof van de jurk maakt alles anders. Door te kiezen voor een blinkend stofje schitterde Michelle zowel letterlijk als figuurlijk. Extra pluspunt: de jurk sluit perfect aan bij haar nieuwe kapsel.

Maar dé grote vraag van vandaag is natuurlijk wat Michelle zal aantrekken op het officiële eedafleggingsbal. 'Uit het verleden blijkt dat de presidentsvrouwen bij een tweede eedaflegging veel vaker hun persoonlijkheid laten zien', weet Kate Betts van Harper's Bazaar. Er wordt dan ook verwacht dat Michelle zal kiezen voor een kleurrijke en gewaagde jurk, met glinsters, patronen of zelfs uitsnijdingen.

De ontwerper die de eer krijgt om gekozen te worden, zal alleszins in zijn handen wrijven. Want toen Michelle in 2009 koos voor een asymmetrische witte jurk van Jason Wu, nam zijn carrière een vlucht. Namen die worden genoemd zijn onder anderen Barbara Tfank, Derek Lam, Tracy Reese en Prabal Gurung en - vooral - Naeem Khan.

bron: Algemeen Dagblad