donderdag 17 januari 2013

Overheid chanteert Vooraanstaande Homo's


Agenten van de geheime politie in Georgië hebben in opdracht van de regering seks gehad met voorname politici en zakenmensen om ze vervolgens te kunnen chanteren met hun homoseksuele levensstijl. Dat melden de media in Georgië deze week.

Het Openbaar Ministerie in de hoofdstad Tbilisi is een onderzoek gestart nadat enkele duizenden video's in beslag zijn genomen waarop te zien is dat agenten van de geheime politie van Georgië homoseks hebben met enkele prominente inwoners van het land. Drie agenten zijn inmiddels aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld.

Homoseksualiteit is in 2000 in de voormalige Sovjetrepubliek uit het wetboek van strafrecht gehaald maar een recente peiling laat zien dat 92 procent van de Georgiërs homoseksualiteit nog altijd volledig onacceptabel vindt. Om invloedrijke politici en zakenlui te kunnen chanteren werden goed uitziende agenten op pad gestuurd om uiteindelijk met de slachtoffers in bed te belanden.

De uitspattingen werden op film vastgelegd zodat het materiaal in een later stadium als chantagemiddel kon worden ingezet. Volgens televisiezender Rustavi 2 werden op deze manier vele prominenten gedwongen hun volledige medewerking te geven aan de plannen van de regering. Het vermoeden bestaat zelfs dat door de chantagepraktijken de huidige regering aan de macht is gekomen. Volgens de officier van justitie die het onderzoek leidt kan het nog geruime tijd duren voordat helder is wie exact bij dit schandaal is betrokken en wanneer de rechtszaak begint.

Georgië is sinds 1999 lid van de Raad van Europa en beschouwt zichzelf als een Europees land. De Nederlandse overheid kende in 2011 een projectsubsidie van 35 miljoen toe aan een samenwerkingsverband van 102 partnerorganisaties, waaronder COC Nederland. De organisaties hebben afgesproken in een groot aantal landen, waaronder Georgië, in vier jaar tijd diverse projecten op te zetten die de acceptatie van homoseksuelen in die landen moet verbeteren.

bron: GaySite.nl