vrijdag 18 januari 2013

Stadsbestuur Leuven belooft HoLeBi-Huis 10.000 euro extra


Het HoLeBi-Huis Vlaams-Brabant krijgt van het Leuvense stadsbestuur 10.000 euro extra middelen. Het extra geld is bedoeld om de strijd tegen homofoob geweld op te drijven. Het HoLeBi-Huis Vlaams-Brabant krijgt een projecttoelage van 3000 euro. Voor het HoLeBi-Filmfestival Vlaams-Brabant voorziet het stadsbestuur 2500 euro.

De studentenstad kreeg eind februari vorig jaar te maken met enkele gevallen van homofoob geweld aan een homofuif in het centrum van Leuven. Met het extra geld wil de stad het HoLeBi-Huis ondersteunen in de strijd tegen homofoob geweld. Een van de projecten die het Leuvense HoLeBi-Huis in 2013 wil opstarten is een project tegen gaybashing. Hierin zitten acties die in samenwerking met de Sociale Hogeschool Leuven zullen worden opgezet.

'Als stad willen we onze verantwoordelijkheid blijven opnemen, in het bijzonder rond sensibilisering en assertiviteit. Daarnaast wil ik me ook persoonlijk blijven inzetten en beloof ik dat dit bijkomende bedrag is ingeschreven in de begroting', zegt Denise Vandevoort, de schepen van Gelijke Kansen (SP.A) in het Nieuwsblad.

De andere prioriteiten van het HoLeBi-Huis dit jaar is het opzetten van acties ten voordele van kwetsbare groepen en minderheidsheidsgroepen zoals HoLeBi's met een verstandelijke handicap, lesbiennes op leeftijd. Het HoLeBi-Huis bekender en zichtbaarder maken en samenwerkingen starten met welzijns- en hulporganisaties. Naast het voorzien van een blijvende Hiv-preventie wil het HoLeBi-Huis ook een actief vrijwilligers- beleid uitbouwen.

bron: GayLive.be