donderdag 3 januari 2013

Star Wars: The Old Republic krijgt Homoseksuele relaties


Met de eerstvolgende uitbreiding wordt het in Star Wars: The Old Republic mogelijk om te flirten met personen van dezelfde sekse. Dat kan echter voorlopig echter alleen met non-player-personages en niet met andere spelers. De optie was al lang geleden toegezegd.

Jeff Hickman, executive producer van Star Wars: The Old Republic, geeft in een blog op de website van de mmog een update van de plannen die ontwikkelaar BioWare heeft met de game. Daarin maakt Hickman bekend dat BioWare een oude belofte gaat inlossen. Voordat de mmog in de winkel lag, beloofde de ontwikkelaar al de optie om relaties aan te knopen met personen van hetzelfde geslacht te gaan inbouwen. Die optie zou echter pas na release van de game, in december 2011, worden toegevoegd.

In de komende uitbreiding, Rise of the Hutt Cartel, maakt BioWare een begin met Same Gender Romance. De uitbreiding voegt een nieuwe planeet aan het spel toe, die Makeb gedoopt is. Op die planeet kunnen spelers flirten met computergestuurde non-player characters van hetzelfde geslacht. Het is nog niet mogelijk om te flirten of relaties aan te knopen met personages van andere spelers, al wil Hickman die optie nog wel gaan inbouwen. Dat kost echter meer moeite dan hij vooraf dacht en BioWare heeft in het afgelopen jaar voorrang gegeven aan het ombouwen van de mmog tot een gratis speelbare game.

SW-TOR is niet de eerste game waarin BioWare het mogelijk maakt om relaties aan te knopen met personen van hetzelfde geslacht. De optie was al aanwezig in games als Mass Effect 3 en Dragon Age.

bron: Tweakers.net