zaterdag 12 januari 2013

Steeds minder Amerikanen zien Homoseksualiteit als een zonde


Een minderheid van de Amerikanen denkt nog steeds dat homoseksualiteit een zonde is. Dat blijkt uit een onderzoek die de dalende trend linkt aan de beslissing van president Obama om het homohuwelijk te steunen.

Het onderzoek werd net na de verkiezingen van afgelopen november uitgevoerd door LifeWay Research, een groep uit Nashville die nauw aan- sluit met de Zuidelijke Baptistenkerk.

Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de ondervraagden niet van mening is dat intimiteit tussen twee mensen van hetzelfde geslacht een zonde is. Slechts 37 procent is nog steeds de mening toegedaan dat homoseksualiteit nog steeds een zonde is. Dit is een afname van zeven procent ten opzichte van in 2011.

71 procent van de Amerikanen die beweren dat ze nog nooit een religieuze viering hebben meegemaakt, lieten weten dat ze geen probleem hebben met homoseksuelen.

Bij hardcore christenen is het een heel ander verhaal. Drie op de vier Born again, evangelische of fundamentalistische christenen die aan het onderzoek deelnamen lieten weten dat ze homoseksuele relaties afkeuren. Hoe meer je naar het zuiden van de Verenigde Staten gaat hoe meer mensen homoseksualiteit veroordelen.

De evolutie die president Obama doormaakte vooraleer hij zijn steun gaf aan het homohuwelijk is volgens Lifeway-voorzitter Ed Stetzer kataly- sator geweest voor verschuiving van de culturele waarden.

bron: GayLive.be