maandag 11 februari 2013

Anass Aouragh is vandaag begraven


De 13-jarige scholier Anass Aouragh is maandag begraven in Voorschoten. Dat heeft burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar maandag gezegd op een persconferentie. Het is nog altijd onduidelijk wat de precieze doodsoorzaak is. Het lijk van Annas werd donderdag gevonden in een bosrand in Wassenaar. Een dag eerder was er een Amber Alert uitgegeven omdat de jongen was vermist.

Gepest
Dat zei rector Ben Dijkmans van het Adelbert College in Wassenaar, waar Anass sinds september op school zat. ''Het was een zeer bijzondere jongen, in zowel gedrag als kledingdracht. Hij kon de ene dag met een vlinderdas binnenkomen en de volgende dag in een groene broek'', zei Dijkmans die benadrukte dat nog steeds niet helemaal duidelijk is wat de doodsoorzaak is. De politie gaat uit van zelfmoord, maar sluit een misdrijf nog steeds niet uit.

Omgang
Dijkmans vertelde dat Anass veel moeite had in de omgang met anderen: ''Hij was daarin kwetsbaar en trok de aandacht. Tegelijkertijd was hij wel dolgelukkig op onze school. De ouders van Anass zeiden: die school was alles voor hem.'' Hij ging direct voor de schoolkrant schrijven en wilde naar het toneel. Ook leidde hij mensen rond tijdens de open dag op school.

Schuldgevoel
Op de school leven nu gevoelens van verdriet en schuld en ook angst over de vraag wat er precies is gebeurd. Toen bleek dat Anass werd gepest, is het pestprotocol erbij gepakt. Dijkmans: ''We hebben hem toen een veilige plek willen geven. Het pesten is toen ook aangepakt.'' De schoolleiding gaat in een later stadium terugkijken hoe het allemaal is verlopen. Donderdag vinden voor de leerlingen van de school twee her- denkingsdiensten plaats.

bronnen: NU.nl / ANP


Onderzoek dood Anass gaat door

De doodsoorzaak van de 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar is nog altijd niet helemaal duidelijk. Dat heeft burgemeester Jan Hoekema gezegd op een persconferentie. Volgens Hoekema zijn er voor heel veel vragen nog geen antwoorden en loopt het onder- zoek naar de dood van Anass door.

Afgelopen vrijdag maakte de politie bekend dat de jongen waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd, maar dat een misdrijf niet is uit te sluiten.

Op de persconferentie zei rector Ben Dijkmans van het Adelbert College dat Anass werd gepest: "Er ontstonden op school inderdaad situaties die verder gingen dan plagen". In de gevallen die de school bekend waren, is een pestprotocol gevolgd. Volgens Dijkmans was Anass een bijzondere jongen, maar maakte hem dat ook kwetsbaar.

Voorafgaand aan de persconferentie is Anass begraven op het islamitische deel van de algemene begraafplaats in Voorschoten.

bronnen: NOS.nl – Journaal / YouTube.com