vrijdag 1 februari 2013

Celstraf na Anti-Homo Tweet


De man die op Twitter deelnemers van de Gay Pride in Amsterdam bedreigde en discrimineerde is woensdag veroordeeld tot een celstraf van 30 dagen, waarvan 18 voorwaardelijk. Uitlatingen van de man op Twitter werden gemeld via het politienetwerk Roze in Blauw, dat hiervan aangifte deed.

De 29-jarige man werd vervolgens op 26 juli in Dordrecht aangehouden voor verhoor en in verzekering gesteld, zodat hij zijn dreigementen later tijdens de grachtenparade niet ten uitvoer kon brengen.

                                         
De man twitterde in aanloop van de botenparade in de hoofdstad over het vuurwerk gooien naar de boten tijdens de canal parade en riep anderen op om te rellen. Bovendien liet hij zich erg discriminerend uit over homo's in het algemeen.

Het OM beschuldigde hem van groepsbelediging en aanzetten tot haat tegen, discriminatie van en geweld tegen homoseksuelen. Tijdens de Pride geldt er een zerotolerancebeleid in Amsterdam, benadrukte het OM al afgelopen zomer. "Dat houdt in dat verdachten altijd worden aangehouden en dat de officier van justitie hogere straffen eist".

bron: GaySite.nl