maandag 25 februari 2013

'De Turkse Boot' zoekt Sponsors


Op 4 maart 2013 gaat de documentaire 'De Turkse Boot' in première in Paradiso in Amsterdam. Deze documentaire volgt de deelnemers van de Turkse boot die meevoer met de Canal Parade tijdens Gay Pride in 2012. In de film worden de Turks-Nederlandse homoseksuele activisten Döne en Serdar gevolgd in hun streven naar erkenning en acceptatie binnen de Turkse gemeenschap.

Om de documentaire verder te kunnen distribueren zijn de makers een crowdfunding campagne gestart op Cinecrowd. Om te zorgen dat de film na de première ook in de filmhuizen kan draaien en in het onderwijs gebruikt kan worden, heeft het team ruim 9.000 euro nodig.

De campagne op de website van: Cinecrowd loopt tot de première op 4 maart. Voor een klein bedrag ben je al mede-eigenaar van de film !!  Mocht het project niet binnen de gestelde tijdslimiet het streefbedrag binnenhalen, dan wordt de donatie teruggestort.

bronnen: GaySite.nl  / Cinecrowd / YouTube                



                                   

Première documentaire 'De Turkse Boot'

Maandag 4 maart 2013 vindt in Paradiso Amsterdam de première plaats van de documentaire 'De Turkse Boot' van Chris Belloni, de maker van 'I am Gay and Muslim'. De zaal gaat open om 19.00 uur; de film begint om 20.00 uur met een inleiding van Dennis Boutkan, voorzitter van de Roze Filmdagen. Tijdens de Amsterdam Canal Parade van 2012 voer voor de eerste keer een boot mee met jonge Turkse homoseksuelen.

Dit leidde tot veel media-aandacht en spanning bij zowel de deelnemers als de organisatoren. In de documentaire vertellen een aantal deel- nemers openhartig over hun geaardheid en hun culturele achtergrond. Twee Amsterdamse Turken worden gevolgd tijdens hun voorbereidingen.

Daarna komen een aantal iconen voorbij uit het culturele en nachtleven van Istanbul en Amsterdam, tijdens Pink Istanbul in Paradiso en The Hall Istanbul. Ze praten over de vraag of het huidige klimaat in Nederland en Turkije wel zo makkelijk is om openlijk homoseksueel te zijn. De docu- mentaire biedt niet alleen diepgaande intieme gesprekken, maar ook feestelijke beelden uit de scenes van Amsterdam en Istanbul.

bron: Gay.blog.nl