vrijdag 8 februari 2013

UK | "Engelse sterren blij met Homohuwelijk"


In Britse media is over het algemeen verheugd gereageerd op het besluit van het Lager Huis om het huwelijk open te stellen voor paren van het gelijke geslacht. Vooral veel Britse sterren lieten van zich horen.

Actrice Elizabeth Hurley schreef op Twitter: "Dank aan de meerderheid die voor het homohuwelijk heeft gestemd". De Amerikaanse actrice Rachel Wood liet weten blij te zijn dat het Britse parlement voor het homohuwelijk heeft gestemd. "De meerderheid heeft gesproken maar het gevecht voor gelijkheid gaat door."

Ook David Walliams, ster uit Little Britain, bedankte de politici voor hun stemgedrag. "Jullie hebben de goede keuze gemaakt". Geri Halliwell liet weten trots te zijn op Groot-Brittannië. Bedankt regering voor het stemmen voor het homohuwelijk. Fantastisch en inspirerend", aldus Ginger Spice.

Clare Balding en Alice Arnold, beide zeer populaire en openlijk lesbische televisiepersoonlijkheden in Groot-Brittannië, lieten weten dat ze na hun geregistreerde partnerschap in 2006 als eerste willen trouwen zodra dit straks mogelijk is. Naar verwachting kunnen eind dit jaar of begin 2014 de eerst homparen officieel in het huwelijk treden.

bron: GaySite.nl