donderdag 7 februari 2013

Madonna komt weg met 'Homopropaganda'


Een Russische aanklacht tegen Madonna wegens 'propaganda voor homoseksualiteit' is van de baan. Dat heeft een rechtbank in Sint-Petersburg bepaald, meldt persbureau Bloomberg. Eind november wees een lagere rechtbank de claim van een aantal activisten al af.

Negen Russische activisten dienden een miljoenenclaim in nadat de zangeres zich tijdens een concert in Sint-Petersburg vorig jaar augustus had uitgesproken voor homorechten. De 54-jarige Madonna zei tegen tienduizend aanwezigen dat homo's en lesbiennes met waardigheid moeten worden behandeld.

De activisten leggen zich niet zomaar neer bij de beslissing van de rechtbank. "We zijn het hier niet mee eens en willen in hoger beroep."

Homohaat komt veel voor in Rusland en met name in Sint-Petersburg. Lokale autoriteiten namen vorig jaar een wet aan die het promoten van homoseksualiteit onder jongeren strafbaar stelt. Een soortgelijke wet is ook op landelijk niveau in de maak. Het wetsvoorstel werd in eerste lezing al aangenomen door de Doema, het parlement.

bronnen: RTL Boulevard / Persbureau Bloomberg