donderdag 28 februari 2013

Ook Homo's worden gezonder van een Huwelijk


Het huwelijk kent vele gezondheidsvoordelen, met name voor mannen. Getrouwde heterostellen zijn dan ook gezonder dan mensen met een homorelatie …

Dat beweren onderzoekers aan de universiteit van Michigan State althans. Zij namen de gezondheid van ongeveer even veel homoseksuele mannen als vrouwen onder de loep en vergeleken die met de cijfers van heteroseksuelen in een relatie.

Homomannen lopen 61% meer risisco op een slechte gezondheid, lesbo's 46% meer !!  Discriminatie zou een mogelijke oorzaak zijn, seksuele minderheden ervaren namelijk meer stress en worden vaker gediscrimineerd. Samenwonen zorgt ook niet voor dezelfde psychosociale, sociaal- econmische en institutionele zekerheden die een huwelijk wel geven.

Professor Hui Liu zegt dat eerder onderzoek al aantoonde dat getrouwde mensen gezonder zijn dan wie niet in het huwelijksbootje is gestapt. "Hoewel onze studie niet specifiek peilde naar de gezondheidsgevolgen op het legaliseren van homohuwelijken, is het erg aannemelijk dat het toestaan hiervan de gezondheidskloof tussen homo- en heteroseksuelen zou dichten."

bronnen: Relatie.blog.nl / Universiteit van Michigan State