dinsdag 19 februari 2013

Turkije bezorgd over Roze Ouders


Turkije maakt zich zorgen over kinderen van Turkse afkomst die in Europa in roze pleeggezinnen worden geplaatst. Het Turkse parlement heeft bekend gemaakt onderzoek te doen naar een aantal reeds geplaatste pleegkinderen.

In Europese landen waar paren van gelijk geslacht mogen trouwen of een andere wettelijk vastgestelde relatievorm kunnen aannemen, komen roze pleegouders volop voor. Het is dankzij de anti-discriminatiewetgeving zelfs zo dat organisaties die pleeggezinnen zoeken geen onderscheid mogen maken op grond van seksuele geaardheid.

In de Turkse publieke opinie woedt nu een heftige discussie over kinderen die bij homokoppels komen te wonen. Het mensenrechtencomité van het Turkse parlement noemt dit namelijk een 'schending van kinderrechten' en heeft besloten tot een onderzoek.

Turkse autoriteiten hebben gemeld dat in de afgelopen jaren minstens 4.000 kinderen van Turkse afkomst in Europese pleeggezinnen zijn ge- plaatst. Met name de plaatsing van een aantal pleegkinderen bij een paar Belgische homoparen krijgen veel aandacht in de Turkse media.

bronnen: Gay.nl / COC Nederland


Turks Parlement: Geen kinderen in Homo-pleeggezinnen

Het Turkse parlement wil onderzoek doen naar de situatie van Turkse kinderen bij Europese pleeggezinnen. Volgens Ankara hebben autoriteiten in Europese staten de voorbije jaren minstens 4.000 Turkse kinderen en jongeren gedwongen ondergebracht bij pleeg- gezinnen. Er is onder meer ophef ontstaan om kinderen die in onder meer Nederland en België zijn ondergebracht bij homostellen.

In de Turkse publieke opinie is momenteel ook een levendige discussie aan de gang, omdat de Turkse kinderen mogelijk een christelijke op- voeding zouden krijgen. Bovendien leeft de vrees dat de kinderen zullen vervreemden van de Turkse cultuur en waarden.

bron: GayKrant.nl