maandag 11 februari 2013

Tweede verdachte opgepakt voor overvallen op Homo's


In het onderzoek naar een reeks gewelddadige overvallen op homo's die via een chatkanaal hadden afgesproken is vrijdag een tweede verdachte opgepakt. Het gaat opnieuw om een 20-jarige man uit het Antwerpse. Dat meldt het parket. Een eerste verdachte in de zaak werd vorige dinsdag al opgepakt en wordt op 15 februari voor de raadkamer verwacht.

In december en januari werden minstens drie mannen overvallen nadat ze via het chatkanaal van TV-zender TMF een date gepland hadden met een man. 'Eenmaal binnen gebruikte de dader een smoes om zich even, al dan niet buitenshuis, te distantiëren van het slachtoffer. Bij terug- komst werd het slachtoffer dan bedreigd met een wapen en beroofd', aldus parketwoordvoerder Ken Witpas.

bron: GayLive.be
    

Tweede verdachte opgepakt in onderzoek naar overvallen op Homo's in Antwerpen

In het onderzoek naar een reeks gewelddadige overvallen op homo's is een tweede verdachte opgepakt. Het gaat opnieuw om een 20-jarige man uit het Antwerpse. Dat meldt het parket. De eerste verdachte verschijnt op 15 februari voor de raadkamer. De zaak werd vandaag uitgesteld op vraag van de verdediging.

De feiten speelden zich in december en januari af. De slachtoffers - er is sprake van drie - hadden via het chatkanaal van TV-zender TMF een date gepland met een man. "Eenmaal binnen werd een smoes gebruikt om zich even, al dan niet buitenshuis, te distantiëren van het slachtoffer. Bij terugkomst werd hij dan bedreigd met een wapen en beroofd", aldus parketwoordvoerder Ken Witpas. De man opereerde alleen of met één of meerdere mededaders.


Dinsdag werd een eerste verdachte opgepakt en aangehouden voor diefstal met geweld onder verzwarende omstandigheden en informatica- bedrog. Vrijdag volgde een tweede arrestatie.
 
bron: HLN.be