donderdag 21 maart 2013

Sectierapport Anass op Internet


Het sectierapport van de 13-jarige Anass Aouragh, die vorige maand dood werd gevonden in Wassenaar, staat op internet. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd na berichtgeving in het Algemeen Dagblad. In het sectierapport staat dat Anass zelfmoord pleegde. De vader van Anass is ervan overtuigd dat er geen sprake is van zelfmoord. Wie de documenten op internet heeft gezet, is onduidelijk.

Een voorlichter van het OM zegt dat de stukken aan de familie van Anass zijn verstrekt om zo veel mogelijk openheid te geven over zijn overlijden. ''We vinden het heel ongelukkig dat dit integraal op internet is verschenen'', aldus de woordvoerder. Eerder circuleerde op het internet een foto van de overleden Anass.

bronnen: NU.nl / YouTube.com


     

Sectierapport Anass op Internet gezet

Het verslag van de sectie op het lichaam van Anass Aouragh (13) is op internet gezet. Onbekend is wie het rapport, inclusief het pro- cesverbaal, naar buiten heeft gebracht.

In een begeleidende brief is te lezen hoe het OM de rapporten aan advocaat Gerard Spong heeft verstrekt. Spong vertegenwoordigde korte tijd de vader van Anass, die ervan overtuigd is dat zijn zoon geen zelfmoord pleegde. De rapporten worden op internet gebruikt om deze lezing te ondersteunen.

In de verslagen wordt wel degelijk gesteld dat Anass in een bos in zijn woonplaats Wassenaar de hand aan zichzelf sloeg. Een persofficier van het OM zegt dat de stukken aan de familie van Anass zijn verstrekt om zo veel mogelijk openheid te geven over zijn overlijden. "We vinden het heel ongelukkig dat dit integraal op internet is verschenen". Spong was niet bereikbaar voor commentaar.

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / OmroepWest.nl / YouTube.om


           



  → → → → →  Uit het Archief - Vrijdag 8 februari 2013      Overleden Anass werd gepest       

Gisterochtend werd de plotseling verdwenen Anass Aouragh (13) uit Wassenaar dood gevonden in een bos. De politie sluit een mis- drijf niet uit en onderzoekt nog of hij is vermoord, of dat hij zijn eigen leven nam na pesterijen. Hoe dan ook blijft iedereen verbijsterd achter: de kleurrijkste brugpieper van de school is er niet meer.

Anass was sinds woensdag vermist. Hij kwam niet thuis na het rondbrengen van folders. De politie verstuurde woensdagavond een Amber Alert. In de buurt van de Katwijkseweg in Wassenaar werd de fiets van de jongen gevonden. Donderdagochtend trok de politie het alarm in, kort na de vondst van het lichaam. Dat het echt om Anass ging, was toen echter nog niet helemaal zeker. De bevestiging kwam aan het begin van de avond. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht vandaag sectie op zijn lichaam.

Wat de doodsoorzaak ook is, de familie van Anass is in verdriet gedompeld. Net als de klasgenoten, de vrienden en buurjongens van de jongen. Het besef kan zich maar moeilijk nestelen. 'Dinsdag stond ik nog naast hem, nu is hij er niet meer,' zegt een klasgenootje vandaag in het ... Algemeen Dagblad.

Mietje, homo en flikker
Anass, van Marokkaanse komaf, was sowieso geen grijze muis, vertellen ze. Hij was ronduit opvallend. Zelfs als brugklasser op het Adelbert College is hij niet bang om zichzelf te zijn. Waar jaargenootjes zich schikken naar de mode en omgangsvormen van de massa, steekt Anass boven het maaiveld uit. Hij draagt nu eens een vlinderdas, dan weer een spetterend gekleurd shirt. Gaat gekleed in strakke kleren en sjaaltjes. 'Fashionboy', klinkt het plagerig. Maar later wordt hij doelwit van pesterijen. Mietje, homo en flikker, zijn de scheldnamen. Op school, maar ook in zijn wijk.

Buitengesloten
Bovenal wordt Anass buitengesloten. Geschokte schoolgenoten biechten het op, vlak bij het schoolplein waar de gebeurtenissen het gesprek van de dag bepalen. 'Het ging dag in, dag uit door.'

Als een tijdje geleden op school een 'paarse dag' wordt gehouden, om aandacht te vestigen op vooroordelen tegen homo's en lesbiennes, wordt Anass het mikpunt. 'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klas- genoot. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.'

Pak slaag
In de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs 'uit de kast was gekomen'. Ze kunnen nu slechts gissen of het drama het gevolg is geweest van de pesterijen.

Leerlingen van het Adelbert College zijn vandaag naar school gekomen. Of ze les krijgen, is niet bekend. In de klassen zou vooral worden gepraat over de plotselinge dood van Anass. Er zou ook een lokaal zijn ingericht om hem te herdenken en een condoleance achter te laten. Verder zou er begeleiding zijn voor de leerlingen en docenten. De school zelf wil geen commentaar geven.

bronnen: Gay.nl / Algemeen Dagblad


Homo-pesterij link naar dood Anass ?!     

Ofschoon Wassenaar nog in diepe rouw is gedompeld door de dood van de jonge Anass Aouragh, is de recherche druk in de weer naar de mogelijke oorzaak van zijn overlijden.

Daarbij worden twee sporen gevolgd: die van een misdrijf, iemand zou hem met een 'enge man' een bos hebben zien inlopen. Maar ook wordt onderzocht of de knaap zichzelf iets heeft aangedaan. Dit is een optie omdat inmiddels duidelijk is geworden dat hij op zijn school werd gepest.

In het ontbijtprogramma WNL zei advocaat Mark Teurlings te hebben vernomen dat de jongen mogelijk ook als homo werd uitgescholden. "Dat zou te triest voor woorden zijn", aldus de rechtskundige.

Het AD meldt op haar website dat de Marokkaanse Anass het mikpunt werd op de laatst gehouden paarse vrijdag. 'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klasgenoot in het AD. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.'
In de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs uit de kast was gekomen.

bronnen: GauKrant.nl / Algemeen Dagblad


Politie denkt: Dood Anass zelfmoord

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar zelfmoord heeft gepleegd.

De jongen kwam woensdagavond niet thuis na het rondbrengen van folders in Wassenaar. Er werd meteen alarm geslagen en een Amber Alert verspreid. Zijn lichaam werd een dag later bij Wassenaar gevonden.

bronnen: NOS.nl / YouTube.com