zondag 24 maart 2013

Frankrijk – Parijs | Franse Homofoben verzetten zich tegen het Homohuwelijk


Duizenden onverdraagzame Fransen hebben zich zondag in Parijs verzameld om lucht te geven aan hun ongenoegen over de legali- sering van het homohuwelijk. Conservatieve en religieuze actievoerders hopen de senaat te overreden volgende maand een stokje voor de wettiging te steken.

Het lagerhuis van het Franse parlement gaf vorige maand met een ruime meerderheid zijn goedkeuring aan de wet die ook homoseksuele stellen het recht geeft te trouwen en kinderen te adopteren. Net als in die kamer maakt de socialistische partij van president François Hollande ook in de senaat de dienst uit.

Regelmatige massademonstraties tegen de liberalisering van de huwelijkswetgeving knabbelen voigens tegenstanders aan het draagvlak voor het wetsvoorstel. Opiniepeilers menen dat het aantal voorstanders, die lang een ruime meerderheid van de Fransen uitmaakten, langzaam maar zeker slinkt.

bron: FokNieuws.nl


Honderdduizenden protesteren in Parijs tegen Homohuwelijk

Zondag zijn in Parijs voor de tweede keer in korte tijd honderdduizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen het homohuwelijk en adoptie dor homo- of lesbokoppels. In februari heeft het Franse parlement gestemd voor het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Vanaf 4 april vergadert de Franse Senaat erover. Al enige maanden gaan de Fransen de straat op om tegen de plannen te protesteren.

Organisator van de acties is het onafhankelijk verbond 'Manif pour tous'. Volgens de organisatie deden vandaag 1,4 miljoen mensen mee aan de demonstratie; de politie houdt het op driehonderdduizend. Naast deze organisatie zijn de oppositie in het parlement en de Senaat en de katho- lieke kerk felle tegenstanders. Opiniepeilingen laten zien dat door de demonstraties het draagvlak tegen het homohuwelijk in Frankrijk afneemt.

bron: Gay.blog.nl
       

Anti-Homohuwelijk protest loopt uit de hand

In Parijs hebben zondag honderdduizenden Fransen betoogd tegen de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde ge- slacht. De organisatoren spreken van 1,4 miljoen manifestanten, maar de politie houdt het op 300.000 betogers.

Het protest verliep eerst vreedzaam maar liep aan het eind van de middag toch uit op een veldslag. Enkele honderden manifestanten probeer- den de manifestatie meer aandacht te geven door het protest voort te zetten op de Champs-Elysées. Deze was door de politie afgezet omdat een eerdere aanvraag om de manifestatie daar te houden werd afgewezen. Toch wisten veel demonstranten de Champs-Elysées te bereiken. De opgetrommelde ME wist met traangas de demonstranten terug te dringen.

Begin februari ging het Franse parlement, de Assemblee Nationale, akkoord met een wetsvoorstel dat het homohuwelijk legaliseert. Over twee weken buigt de Franse Eerste Kamer over de nieuwe wet. Volgens ingewijden is dit slechts een formaliteit omdat de verwachting is dat en ruime meerderheid voor de openstelling van het huwelijk zal stemmen.

bron: GaySite.nl
           

Politie raakt slaags met betogers tegen Homohuwelijk

Bij een grootschalig protest in Frankrijk tegen de legalisering van het homohuwelijk is de politie zondag slaags geraakt met betogers. Honderdduizenden Fransen waren naar Parijs gekomen om te ageren tegen een wetsvoorstel dat het voor homoseksuelen mogelijk moet maken om te trouwen en om kinderen te adopteren.

De eerste paar uur van het protest verliepen vreedzaam. Toen het protest moest worden beëindigd, probeerden zo'n honderd jongeren door te dringen tot de Champs-Elysées, die door de politie was afgezet. De aanwezige agenten zetten traangas in om de jongeren terug te dringen.

Steeds meer betogers wisten echter via steegjes toch op de Champs-Elysées te komen. De politie zette opnieuw traangas in, maar kon niet be- letten dat de demonstranten in groten getale naar de Champs-Elysées trokken. "Hollande, aftreden !!", scandeerden de betogers.

Volgens een bron bij de politie zijn twee mensen gearresteerd. Hij schatte dat er zo'n driehonderdduizend mensen deelnamen aan het protest. De organisatie hield het op 1,4 miljoen deelnemers.

Het homohuwelijk heeft al eerder tot grote volksoplopen in de Franse hoofdstad gezorgd. De Franse Eerste Kamer zal zich begin volgende maand over een voorstel buigen om het huwelijk mogelijk te maken, nadat in januari de Tweede Kamer daar al mee akkoord was gegaan.

Zondag kwam het tot schermutselingen bij de Arc de Triomphe, toen demonstranten langs afzettingen de Champs-Elysées op wilden. De politie gebruikte traangas om dat te voorkomen. De demonstratie was in de bankenwijk La Défense begonnen.

bron: Algemeen Dagblad