zaterdag 9 maart 2013

'Homofobe Rekening' brengt bar in verlegenheid


De tekst 'We Hate Fags', 'wij haten flikkers', heeft de bar El Ocho de Blanco in Puerto Rico in opspraak gebracht. De bekendste slogan van de Amerikaanse sekte Westboro Baptist Church werd ontdekt op een rekening van het café in San Juan. Hoe de homofobe leuze op het bonnetje terechtkwam is nog onbekend.

Feit is dat een foto van de kassabon al snel werd opgepikt door sociale media en verschillende blogs. De zwart op witte belediging schoot ook bij de homogemeenschap van het eiland in het verkeerde keelgat, bericht de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post.

Zowel het café als ATM Mobile Services - het bedrijf dat voor de bonnen verantwoordelijk is - wijzen elke verantwoordelijkheid van de hand. Op haar Facebookpagina liet El Ocho de Blanco al weten dat het de ATM-dienst heeft uitgeschakeld. Het bedrijf dat de rekeningen levert, vermoedt dat iemand van buitenaf het systeem met opzet verkeerd geprogrammeerd heeft.

Om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen, heeft de baas van het ATM-bedrijf beloofd om de veiligheid van zijn diensten te ver- beteren. Maar voor de homorechtenactivist Pedro Julio Serrano is dat niet genoeg. Hij wil dat op het eiland een wet wordt goedgekeurd die discriminatie op basis van seksuele geaardheid bestraft. Een voorstel dat senator Ramón Luis Nieves eerder al op tafel legde.

bronnen: Algemeen Dagblad / Huffington Post




Veel commotie om Homofobe Kassabon

Een klant van een trendy eetcafé in de hoofdstad van Puerto Rico werd eerder deze week onaangenaam verrast toen hij op zijn rekening de woorden 'We hate fags' (wij haten flikkers) aantrof. De bon werd op internet geplaatst en werd snel opgepikt door sociale media en verschillende blogs. De plaatselijke homogemeenschap maar ook diverse homo-organisaties zijn inmiddels een 
actie gestart tegen eetcafé El Ocho de Blanco in de hoofdstad San Juan.

De eigenaar van de eetgelegenheid heeft laten weten geen idee te hebben hoe de kreet op zijn rekening terecht is gekomen. Zowel het café als ATM Mobile Services, het bedrijf dat voor de bonnen verantwoordelijk is, ontkennen iedere verantwoordelijkheid. Op haar Facebookpagina laat El Ocho de Blanco weten dat het de ATM-dienst heeft uitgeschakeld. Het bedrijf dat de rekeningen levert, vermoedt dat iemand van buitenaf het systeem met opzet verkeerd geprogrammeerd heeft. Volgens een woordvoerder zijn de veiligheidsnormen inmiddels aangepast.

Sinds 2005 is homoseksualiteit op Puerto Rico niet meer strafbaar maar ondanks de levendige gayscne in de hoofdstad San Juan hebben homo's het nog altijd niet makkelijk op het eiland. Na het 'bonnetjes-incident' heeft homorechtenactivist Pedro Julio Serrano opgeroepen snel werk te maken van een nieuwe wet die discriminatie op basis van seksuele geaardheid moet verbieden.

bron: GaySite.nl