zondag 3 maart 2013

Onderzoek | Homo's zijn toegewijde Pleegouders


De vrees van sommigen dat homo- en lesbienneparen het minder goed doen als pleegouders is volkomen ongegrond. Onderzoek van de universiteit van het Engelse Cambridge wijst uit dat homoseksuele pleegouders minstens zo goed zijn als heteroseksuele.

De onderzoekers volgden 130 pleeggezinnen in Groot-Brittannië, waaronder families met homoseksuele ouders. Ze onderzochten hoe de kinderen tussen vier en acht jaar gedijen in de gezinnen en of het hebben van alleen mannen of vrouwen als pleegouders de kinderen beïn- vloedt. Het onderzoek wees uit dat het gezinsleven bij homoseksuele pleegouders geen enkel verschil vertoont met dat bij heteroseksuele ouders. 

"Als mensen veronderstellingen uitspreken dat het opgroeien van kinderen bij homovaders of lesbische moeders slecht zou zijn, raakt me dat diep. Onze studie wijst namelijk uit dat van negatieve effecten totaal geen sprake is", zegt professor Susan Golombok, één van de onderzoek- sters. "Bovendien bleek dat homovaders en -moeders zeer toegewijd zijn aan het ouderschap." De resultaten van de studie worden gepubliceerd in een rapport van de British Association of Adoption and Fostering dat deze week uitkomt.

bron: GayKrant.nl