dinsdag 19 maart 2013

Green Street Church trouwt pas na Homohuwelijk


Een Amerikaanse kerk uit de conservatieve staat North Carolina geeft aan pas weer huwelijken te sluiten als ook homo's mogen trouwen. Met een krachtig statement heeft de Green Street United Methodist Church uit Winston-Salem dat beloofd.

"Dit statement moet gezien worden als een teken van onze toewijding voor liefde en rechtvaardigheid voor alle mensen", schrijft de kerk in een verklaring, waarin ze fel stelling nemen tegen discriminatie.

"Wij, de leiders van de Green Street Church, vinden dat mensen in same sex-relaties hetzelfde recht hebben om gebruik te maken van het sacrament van het huwelijk. We keren ons tegen iedere notie die zegt dat ze tweerangsburgers zijn in het koninkrijk van god."

In Amerika zit de LGBT-emancipatie in een positieve flow. Vorige week werd al bekend dat de steun voor het homohuwelijk nog nooit zo groot is geweest. Ook heeft de republikeinse senator Rob Portman zijn visie herzien, na de coming out van zijn zoon is hij nu vóór het homohuwelijk.

Hillary Clinton, voormalig minister van buitenlanse zaken, heeft gisteren haar steun voor het terugdraaien van de Defense of Marriage Act uitgesproken. Een wet die in de jaren '90 door haar man, de toenmalige president Bill Clinton, werd ondertekend.

bronnen: Gay.nl / Green Street United Methodist Church
     

Geen gelijke rechten, geen bruiloften

De Green Street United Methodist Church in North Carolina (VS) zal geen bruiloften houden of huwelijksvergunningen tekenen tot koppels van hetzelfde geslacht dezelfde kans krijgen om te trouwen als heterokoppels.

In een interview dat maandag op Amerikaanse televisie werd uitgezonden, zei dominee Kelly Carpenter dat heterokoppels binnen zijn congre- gatie willen dat homokoppels 'het gevoel van liefde dat zij hadden gevonden kunnen delen'.

Vrijdag plaatste de kerk een statement op haar Facebookpagina waarin ze haar keuze uitlegde en andere dominees opriep hetzelfde te doen. Ze is van plan om te wachten met 'relatiezegeningen' tot de staat North Carolina en de United Methodist Church toestemmen met gelijke rechten voor homo- en lesbokoppels.

Dominee Carpenter zei in een radio-interview dat er vijftien lesbische en homostellen bij zijn kerk zijn aangesloten en dat Green Street de eerste methodistische kerk in het zuiden van Amerika is die huwelijksceremonies stillegt om discriminatie.

    
bronnen: GayKrant.nl / Green Street United Methodist Church