woensdag 20 maart 2013

McCain verandert niet van gedachten


De Amerikaanse oud-presidentskandidaat John McCain zegt dat hij niet hetzelfde pad zal bewandelen als mede-Republikein Rob Portman, die vorige week publiekelijk steun betuigde aan het open huwelijk.

Senator Portman zei dat hij zijn standpunt veranderde, nadat zijn 21-jarige zoon 'Will' uit de kast kwam. McCain, die in 2008 tegen Barack Obama om het presidentschap streed, zei in een interview op CNN dat hij niet van gedachten zal veranderen omdat de zaak haaks staat op zijn overtuigingen.

"Ik respecteer ieders keuze en we leren allemaal en groeien en worden ouder", zei McCain. "Ik ben wel eens eerder van standpunt veranderd als het om andere zaken ging, maar het is ondenkbaar dat ik hier anders over zal denken".

Andere leden van de familie McCain – dochter Meghan en vrouw Cindy – hebben de Republikeinse partij publiekelijk aangespoord om af te stappen van haar verzet tegen het open huwelijk. In 2010 sloot Cindy zich nog aan bij de NOH8-campagne tegen het verbod op het homo- huwelijk in Californië. Meghan tweette toen dat ze trots was op haar moeder, en vond dat Republikeinen voor gelijkheid moeten staan.

bronnen: GayKrant.nl / CNN