vrijdag 29 maart 2013

Mogelijk 7.000 mensen Hiv-besmet door tandarts


In de Verenigde Staten zijn mogelijk 7.000 mensen met hiv of hepatitis besmet tijdens een bezoek aan een tandarts in Oklahoma. Bij verschillende praktijken, die allemaal door dezelfde tandarts werden gerund, werden misstanden ontdekt. Die werden geconstateerd nadat een van zijn patiënten positief werd getest op Hepatitis C en Hiv, zonder dat daarvoor een duidelijke oorzaak was.

Daarop onderzocht de inspectie de tandartspraktijk van de patiënt en ontdekte dat daar verroest en niet gesteriliseerd materiaal werd gebruikt. De tandarts had veel patiënten met hiv of hepatitis in zijn praktijk. Hij maakte wonden van zijn patiënten schoon met bleekwater. Ook ging hij onverantwoord met medicijnen om: vaak was de datum verstreken.

Van één fles was de houdbaarheidsdatum al in 1993 verstreken. Alle patiënten van de tandarts hebben een brief gekregen waarin ze wordt op- geroepen naar een ziekenhuis te gaan om zich daar gratis op hiv en hepatitis te laten testen. Tandarts W. Scott Harrington heeft zijn praktijk gesloten en zich laten uitschrijven uit het tandartsregister.

bronnen: Gay.blog.nl / Fox News (Video)