maandag 25 maart 2013

Ook Roma verzet zich tegen pleegzorg door Lesbisch Stel


Opnieuw is er ophef over pleegzorg door een lesbisch stel. Dit keer is een Roma-familie uit Capelle aan den IJssel woedend omdat hun driejarige neefje Armandino bij twee samenlevende dames is ondergebracht.

Jeugdzorg haalde hem weg bij zijn tante, omdat hij volgens de organisatie zwaar werd verwaarloosd. Twee vrouwen die seksueel contact heb- ben: "dat hoort niet". Dat zei de tante die het jongetje verzorgde sinds zijn ouders twee maanden geleden werden gearresteerd wegens diefstal.

De jeugdbescherming en het Leger des Heils hield de familie in Capelle al langer in de gaten, vanwege herhaaldelijke celstraffen van de ouders en andere familieleden. Drie weken geleden werd ingegrepen, omdat het jongetje slecht zou worden verzorgd, iets dat de familie bestrijdt. Daarmee heeft Nederland er een tweede Yunus-affaire bij: het Turkse jongetje dat al van kleins af aan als pleegkind bij een lesbisch stel woont.

bron: Gay.blog.nl
    

"Vreselijk, onze Armandino bij Lesbische Ouders"

Een Roma-familie uit Capelle aan den IJssel is in alle staten nu neefje Armandino is ondergebracht bij een lesbisch stel. Het 3-jarige jochie is onlangs weggehaald bij zijn tante, omdat hij volgens jeugdzorg zwaar werd verwaarloosd. Een tweede Yunus-affaire dient zich aan.

De discussie over pleeggezinnen die er andere normen en waarden op nahouden dan de oorspronkelijke familie, laait steeds vaker op. Eerst was er onder moslims ophef over het Turkse pleegjongetje Yunus (9) dat al van kleins af aan bij twee vrouwen woont, nu is het het Roma-kind Armandino over wie ophef is ontstaan.

'Dat hoort niet'
Een rustige uitleg kan Roma-familie Nikolic uit Capelle aan den IJssel bijna niet geven. Met drukke handgebaren en verheven stem spreekt het gezin over de keuze van het Leger des Heils. De jeugdbescherming van deze christelijke organisatie heeft Armandino zonder medeweten van de familie Nikolic onderbracht bij lesbische ouders.

"We slapen er niet van. Armandino wordt nu bijgebracht dat het normaal is als twee vrouwen seksueel contact hebben. Dat hoort niet in onze ogen. Alleen een man en vrouw horen bij elkaar", zegt Katarin Nikolic, die haar neefje verzorgde sinds de arrestatie van de ouders van Arman- dino, 2 maanden geleden. "De twee zitten vast voor diefstal", aldus de familie.

De jeugdbescherming van het Leger des Heils hield de Capelse familie al geruime tijd in de gaten, gezien de herhaaldelijke celstraffen van de ouders en andere familieleden. Drie weken geleden greep ze in. Onder politiebegeleiding werd Armandino uit huis gehaald. Het jongetje zou te kleine schoenen dragen, een slecht gebit hebben, veel te dik zijn en een flinke taalachterstand hebben.

Groei
"Leugens", meent de familie. Tante Katarin wappert met een boekje van het consultatiebureau waarin de groei van Armandino is bijgehouden. "Hij groeide juist goed. Het consultatiebureau heeft ons nooit gezegd dat er een probleem was".

Maar Armandino sliep niet altijd in het bed waar nu twee grote haaienknuffels liggen te verstoffen. Heel normaal, stelt Bayka. Ook de ooms en tantes van Armandino ontfermden zich over de jongen, zelfs toen zijn ouders nog niet in de gevangenis zaten. "Wij, Roma, zoeken elkaar elke dag op".

Margreet Kramer, woordvoerder van het Leger des Heils, wil niet reageren vanwege de privacy van het pleegjongetje.

Mocht de rechter morgen bepalen dat Armandino tot het einde van het jaar bij het pleeggezin moet blijven, dan wordt dit aangevochten. De familie Nikolic heeft de Utrechtse advocaat Astrid Klappe in de arm genomen. 'Verplaats je eens in een Nederlands gezin waarvan het kind door jeugdzorg in een Turks of Romagezin wordt geplaatst. Dat roept toch ook vragen op over religie, cultuur en gewoonten ?! "Het is toch een stukje identiteit dat wordt aangetast bij een gezin dat er heel andere normen en waarden op nahoudt", stelt Klappe.

Depressief
De familie heeft Armandino's moeder bewust nog niet verteld over de lesbische pleegouders. "Dat weet ze nog niet. Ze is al depressief omdat ze niet bij haar kind kan zijn. Dit maakt het erger".

Krista Koopman, advocaat in de strafzaak van de moeder van Armandino, bevestigt dat het niet goed gaat met de vrouw. Ze zit nog in voor- arrest en het is niet duidelijk wanneer ze wordt herenigd met haar zoon. "Het zal geen jaren duren, maar het wordt steeds zwaarder. Ze wil zo snel mogelijk de zorg weer overnemen". De moeder woonde lang illegaal in Nederland. Vorig jaar heeft ze een verblijfsvergunning gekregen.

bron: Algemeen Dagblad