donderdag 28 maart 2013

Rusland – 'Vladimir Poetin' | Rusland wil adoptie door Homokoppels verbieden

De Russische president Vladimir Poetin is van plan om adoptie van Russische kinderen door buitenlandse homoseksuele koppels te verbieden. Hij heeft een verzoek hiertoe naar het parlement gestuurd en tevens het Russische gerechtshof verzocht de regels omtrent adoptie aan te passen. Eerst moet namelijk worden uitgezocht of de adoptieregels ook daadwerkelijk kunnen worden aan- gepast en of dat binnen de wettelijke regels past.

Begin februari liet het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken al weten dat het wilde onderzoeken in hoeverre Russische weeskinderen 'psychologische schade' zouden ondervinden van adoptie door homoseksuele koppels.

Homoactivist Nikolai Alekseev denkt dat het een politieke actie betreft. "Het zal nauwelijks invloed hebben op buitenlandse homoseksuele koppels, maar vooral op Russische kinderen die in erbarmelijke omstandigheden leven", aldus Alekseev. "Daarnaast is het uitermate ingewik- keld om de seksuele geaardheid van een toekomstige adoptie-ouder vast te stellen. Tevens zal het nu al corrupte Russische adoptiesysteem
nog corrupter en meer homofoob worden".

In Rusland is het voor homoseksuele koppels niet toegestaan om te trouwen en daardoor is adoptie door homoseksuele stellen ook niet mogelijk. Adoptie door ongetrouwde individuen is echter wel toegestaan en zij hoeven hun seksuele geaardheid niet bekend te maken.

bron: GaySite.nl
   

Rusland wil adopties door Homoseksuelen verbieden

President Poetin wil adoptie van Russische kinderen door homo of lesbische koppels uit het buitenland verbieden. Hij heeft het Russische parlement vandaag verzocht om hiertoe een wet op te stellen.

Volgende maand komt Poetin naar Nederland en homobelangenvereniging COC wl Poetin een glasheldere boodschap meegeven en ze hebben daarom begin deze maand een petitie opgestart. Meer dan 8000 mensen hebben de petitie reeds ondertekend. Nu het bezoek van Poetin dich- terbij komt doet COC Nederland een extra oproep.

"De zogeheten 'anti-homopropagandawet' (artikel 6.13.1), die voorligt in het Russisch parlement, is een onacceptabele schending van de men- senrechten van Russische lesbiennes, homo's, bi's en transgenders (LHBT's)", zo zegt het COC.

Rusland is gebonden aan de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De voorgestelde wet gaat in tegen fundamentele vrijheden, waaronder het universele recht op non-discriminatie, vrijheid van meningsuiting en het recht van vereniging en vergadering. De wet discrimineert en leidt tot haat en geweld tegen LHBT's.

De petitie kun je HIER ondertekenen.

bron: GayLive.be