dinsdag 19 maart 2013

Rotterdam | Turks protest tegen Pleeggezinnen !!


Donderdag wordt in Rotterdam een demonstratie gehouden tégen de opvang van Turkse pleegkinderen bij Nederlandse gezinnen. Zo'n 4000 mensen hebben via Facebook aangegeven erbij te zullen zijn. De demonstratie vindt plaats bij de Islamitische Universiteit Rotterdam waar de Turkse premier Erdogan een bezoek zal brengen.

De demonstratie is een gevolg van de commotie die ontstaan is over de Turkse Yunus. De 9-jarige werd als baby bij een lesbisch stel in Den Haag geplaatst. De biologische moeder van de Turkse jongen wil hem nu terug. Ze vindt het maar niets dat de jongen in een pleeggezin zit waarvan de ouders lesbisch zijn.

Op uitnodiging van premier Mark Rutte brengt de Turkse premier donderdag een officieel bezoek aan ons land. Dat bezoek staat in het teken van de diplomatieke en economische betrekkingen tussen Turkije en Nederland. Mogelijk zal de Turkse premier in Nederland de kwestie van de Turkse kinderen bij christelijke pleeggezinnen en pleeggezinnen met homoseksuele ouders tevens aan de orde stellen.

bron: Gay.nl
    

Commotie om Yunus houdt aan → Alles op een rijtje !!

Demonstraties, handtekeningenacties en onderduiking. De 9-jarige geadopteerde Yunus en zijn twee lesbische pleegouders zijn al een paar dagen het middelpunt van een verhitte politieke discussie in Turkije en Nederland. De belangrijkste gebeurtenissen rondom het gezin op een chronologisch rijtje.

2003 – Yunus wordt als baby met een gebroken arm en een opgezwollen hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens zijn Turkse moeder is er geen sprake van kindermishandeling, maar heeft ze haar kind per ongeluk laten vallen. Het jochie is vijf maanden oud als hij bij zijn lesbische pleegouders in Nederland wordt geplaatst.

2008 – Het is de bedoeling dat ook twee oudere broers van Yunus (op dat moment 7 en 11 jaar) bij hetzelfde pleeggezin worden ondergebracht, maar hun biologische ouders 'ontvoeren' beide jongens naar familie in Turkije.

Februari 2013 – De biologische moeder van Yunus begint in haar thuisland een mediacampagne. Huilend vertelt ze op Turkse televisie: "Ik wil niet dat mijn zoon wordt opgevoed door twee lesbiennes !!" Ze wil haar kind terug en vraagt daarbij de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan om hulp. Sindsdien is er veel commotie bij de Turkse overheid over de opvang van pleegkinderen bij homo- en lesbische stellen, maar ook in christelijke gezinnen in Europese landen.

Donderdag 14 maart – Yunus is in Turkije nog steeds het middelpunt van een verhitte politieke discussie over pleeggezinnen in Europa. Op Twitter wordt de zin 'Çocuklarimiza Dokunma Hollanda' (Nederland blijf van onze kinderen af) massaal geretweet. Een Turkse televisiezender begint zelfs een programma dat luistert naar die naam. Er start zelfs een digitale handtekeningenactie tegen Nederland. Het gezin duikt nood- gedwongen onder op een geheim adres. Volgens Bureau Jeugdzorg is er nog geen concrete dreiging, maar gaat het om een voorzorgsmaatregel.

Vrijdag 15 maart – Het Turkse dagblad Aksam plaatst op haar website: 'Erdogan komt, lesbische familie verstopt zich'. Het feit dat een islamitisch kind door lesbische moeders wordt grootgebracht is voor veel Turken moeilijk te verkroppen. De woede lijkt met de dag te groeien.

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) noemt de bemoeienis van Turkije 'volstrekt ongepast' en 'aanmatigend'. Jeugdzorg doet een oproep om het gezin met rust te laten. Een woordvoerder zegt dat de moeders voortdurend worden aangesproken, terwijl ze juist hartstikke goed voor hun zoontje zorgen. Yunus en zijn broertjes kunnen voorlopig niet meer naar school.

Zaterdag 16 maart – Op Facebook worden Turken opgeroepen om op donderdag bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam te demonstreren tegen de opvang van pleegkinderen bij homoseksuele ouders in Nederland. Duizenden mensen geven aan deel te nemen aan het protest. Die- zelfde avond wordt de oproep nog ingetrokken; volgens de initiatiefnemer heeft de gemeente de vergunning ingetrokken, maar burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft nooit een officiële aanmelding van de demonstratie ontvangen.

Zondag 17 maart – De twee Turks-Nederlandse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van de PvdA zijn geraakt door de commotie van de afgelopen dagen. Ze plaatsen een oproep op Twitter: 'Nederlanders van Turkse afkomst kunnen zich verontwaardigd voelen over de plaat- sing van Yunus bij lesbische pleegouders, maar ze kunnen ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich aanmelden als pleeggezin'.

Op Facebook wordt een nieuwe pagina geopend met een oproep voor de demonstratie in Rotterdam. Ook op die pagina hebben al meer dan zeshonderd mensen laten weten dat ze willen komen.

Op donderdag 21 maart zal de Turkse premier een bezoek aan Nederland brengen – officieel om te praten over diplomatieke en economische betrekkingen. Turkse media verwachten dat Erdogan het gezin zal bezoeken om zo de druk op de Nederlandse moeders op te voeren om Yunus af te staan.

bron: GayKrant.nl