zondag 24 maart 2013

Werkgroep 'Gay op Flakkee'


Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is dit weekend een werkgroep opgericht voor roze eilandbewoners: Gay op Flakkee. Doel van de werkgroep is niet om te daten, maar het organiseren van een aanspreekpunt voor HoLeBi's op het eiland en hun familie, voorlichting geven op scholen en organiseren van ontmoetingsmogelijkheden. De werkgroep is niet verbonden aan een belangenorga- nisatie of kerkelijke instelling en heeft geen commercieel doel.

'Gay op Flakkee' streeft ernaar dat homo's, lesbo's en bi's openlijk kunnen samenleven in een hetero-georiënteerde maatschappij. De werkgroep hoopt dat de doelgroep feedback geeft over hoe zover dit initiatief wordt gedacht en waaraan eventueel behoefte is.

bronnen: Gay.blog.nl / Werkgroep Gay op Flakkee
   

Homo's zijn anoniem op Flakkee

Voor jonge homo's op Goeree-Overflakke is het moeilijk om voor hun geaardheid uit te komen. Vaak vrezen ze de negatieve reacties uit hun omgeving en blijven daarom lange tijd anoniem.

De Werkgroep Gay op Flakkee wil daar iets aan doen. Door het oprichten van de werkgroep willen de initiefnemers een aanspreekpunt zijn voor homo's, lesbiennes en bi's en ze een mogelijkheid geven elkaar te ontmoeten.

Ook constateert de werkgroep dat scholen nauwelijk iets aan doen aan voorlichting. Dat wil de werkgroep bevorderen en daardoor mensen hel- pen 'uit de kast' te komen. Op de website kunnen geïnteresseerden zich -desnoods anoniem- melden bij de werkgroep.

Audio:  De 17-jarige Arjan vertelt hoe hij het z'n ouders vertelde en wat de werkgroep Gay op Flakkee wil.
            Te beluisteren op de website van RTV Rijnmond:  KLIK HIER

bronnen: RTV Rijnmond / Werkgroep Gay op Flakkee