woensdag 17 april 2013

Amerikaan geschorst voor roepen 'Flikker' naar tegenstander


                            
De Amerikaan Alan Gordon heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen, omdat hij een tegenstander voor fucking faggot (vuile flikker) had uitgemaakt.

De aanvaller van San José Earthquakes riep dat zondag in de wedstrijd tegen Portland Timbers tijdens een verhitte woordenwisseling met Will Johnson. De organisatie van de Major League Soccer nam de zaak hoog op en legde Gordon een flinke straf op.

''We zijn tegen discriminatie en tolereren dit gedrag niet'', aldus een MLS-commissaris. Gordon heeft inmiddels excuses gemaakt. ''Ik zei dat in het heetst van de strijd, maar zulke dingen hoor ik niet te roepen''.

In het Amerikaanse voetbal is momenteel veel te doen over de acceptatie van homo's, nadat de 25-jarige international Robbie Rogers in februari abrupt zijn carrière had beëindigd. Hij durfde pas toe te geven op mannen te vallen toen hij was gestopt.

bron: NU.nl


Amerikaanse aanvaller drie duels geschorst voor het roepen van 'Homo'

De 31-jarige aanvaller van San José Earthquakes gebruikte het woord afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen Portland Timbers. Tijdens een opstootje met tegenstander Will Johnson na een uur spelen ontglipte hem dat woord.

"We zijn tegen discriminatie en tolereren dit gedrag niet", aldus MLS-commissaris Don Garber over de schorsing. Gordon heeft inmiddels excuses gemaakt. "Ik zei dat in het heetst van de strijd, maar zulke dingen hoor ik niet te roepen". Overigens zorgde Johnson uit een prachtige vrije trap voor de 1-0.

In het Amerikaanse voetbal is momenteel veel te doen over de acceptatie van homo's, nadat Robbie Rogers in februari abrupt zijn carrière had beëindigd. De 25-jarige Canadese international durfde pas toe te geven op mannen te vallen toen hij was gestopt.

Vorig jaar werd Colin Clark van Houston Dynamo ook al eens voor drie wedstrijden geschorst, nadat hij een ballenjongen voor 'homo' had uitge- maakt.

bron: ElfVoetbal.nl