vrijdag 26 april 2013

België - 'Oostende' | "Polaris Oostende viert tiende verjaardag Homohuwelijk"

Polaris vzw - West-Vlaams Regenbooghuis, viert dit jaar de tiende verjaardag van het homohuwelijk in ons land. Dit gebeurt  naar jaarlijkse traditie  tijdens de Regenbooghappening op zaterdag 4 en zondag 5 mei op de Groentemarkt in Oostende.

Alles start op zaterdag om 19 uur. De avond staat in het teken van de 10de verjaardag van de openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht. Er zal liveoptreden zijn van de Oostendse groep 'Shuffled', 'de tofste coverband van 't zeetje', ambiance verzekerd !!

Er zal mogelijkheid zijn om een mooie portretfoto te laten maken ... al dan niet in een 'trouwoutfit'.  De avond wordt afgesloten door DJ Mc Lovin' (Hemingway), die op het plein een heuse regenboogparty zal houden.

Op zondag staat de namiddag in het teken van de 'Rainbow-Families'. Wij zorgen voor muziek en randanimatie voor kinderen. Een hapje en een drankje worden te koop aangeboden tegen democratische prijzen. Ook op zondag kunnen koppels en families doorlopend een mooie portretfoto laten maken.

Het muzikale programma voor zondag ziet er als volgt uit:
In het voorprogramma de Oostendse Veerle Delember met liedjes over belangrijke en minder belangrijke zaken van het leven. Daarna is het de beurt aan Katrien Snoeys. Zij werd een paar jaar geleden uitgeroepen tot beste singer / songwriter en won vorig jaar nog de publieksprijs op de: Dranouterrally XS 2012. Ze schrijft en zingt over belangrijke levensvragen en filosofieën op een zeer eigen manier. Haar muziek is grappig, verrassend, eigenzinnig en ontwapenend, kortom steengoed !!

Vervolgens wordt er met alle aanwezigen zelf muziek gemaakt op zelfgemaakte instrumenten van afval. Hiermee legt Polaris vzw een link met de week van de amateur kunstenaars en hun thema 'recyclage'. Polaris doet dan ook een ludieke oproep aan iedereen om creatief aan de slag te gaan met kinderen en een eigen instrument van afval te maken. Breng je instrumenten mee en kom talrijk naar de Groentemarkt, waar er samen muziek gemaakt wordt tot dat er een regenboog aan de hemel verschijnt.

Iedereen met een zelfgemaakt recyclage-instrument ontvangt trouwens een kleine attentie.

bronnen: GayLive.be / Polaris