maandag 22 april 2013

Fransen opnieuw massaal de straat op tegen Homohuwelijk


                       
Tienduizenden Fransen zijn zondag in Parijs de straat op gegaan om te protesteren tegen de voorgenomen invoering van het homo- huwelijk. Volgens de politie waren er 45.000 betogers op de been, volgens de organisatoren 270.000.

De wet wordt naar verwachting dinsdag definitief aangenomen door de 'Nationale Vergadering'. Die moet in tweede lezing instemmen met klei- ne veranderingen die de Senaat had aangebracht aan de tekst.

De betogers waren met name gekant tegen de mogelijkheid dat lesbische en homostellen ook kinderen kunnen adopteren.

De beweging tegen het homohuwelijk wil zich niet neerleggen bij de op handen zijnde nederlaag in het parlement en is van plan naar het con- stitutioneel hof te stappen. Het homohuwelijk was een van de verkiezingsbeloftes van de socialistische president François Hollande.

bron: Algemeen Dagblad
             
                    
Groot protest tegen Homohuwelijk in Parijs

 
Tienduizenden tegenstanders van het homohuwelijk zijn zondag in Parijs de straat opgegaan om te protesteren tegen invoering van een wet die het homohuwelijk legaliseert. Langs de route van de protestmars stonden tal van agenten opgesteld om de protestactie in goede banen te leiden.

"Wij denken dat deze wet de maatschappelijke structuur aantast", zei Patrick Poydenot, een van de demonstranten. Als de wet wordt aangenomen zal een 'fundamentele regel van de samenleving verdwijnen'.

Legalisering van het homohuwelijk was een van de campagnebeloftes van president François Hollande. Uit peilingen blijkt een kleine meerder- heid van de Franse bevolking voorstander van legalisering te zijn. Beide kamers van het Franse parlement hebben de wet al een eerste maal goedgekeurd. Dinsdag wordt voor de tweede en laatste maal over de wet gestemd.

bron: FokNieuws.nl
    

Franse parlementsvoorzitter bedreigd om Homohuwelijk in Frankrijk
                  
De Franse parlementsvoorzitter Claude Bartolone is bedreigd wegens de wet die het homohuwelijk in Frankrijk waarschijnlijk moge- lijk gaat maken.


Dat hebben Franse media maandag gemeld. Bartolone kreeg een brief met buskruit. "Onze methodes zijn radicaler dan demonstraties. U heeft oorlog gewild, u hebt het", was de begeleidende tekst.

In de brief wordt geëist dat een stemming over de wet dinsdag in de Franse Tweede Kamer, de Nationale Vergadering, niet doorgaat. Het staat echter al vrijwel vast dat de wet er komt. Veel conservatieven blijven zich echter verzetten tegen het homohuwelijk. Zondag gingen tienduizen- den de straat op in Parijs om hun afkeuring te laten blijken.

bron: De Telegraaf