woensdag 10 april 2013

Homo's trouwen in Zulu-ceremonie


                  
De twee mannen Tshepo Cameron Modisane en Thoba Calvin Sithole zijn in de stad KwaDukuza in Zuid-Afrika met elkaar getrouwd. Dit is naar verluidt het allereerste gay Zulu-huwelijk ooit.

De relatie tussen de twee mannen is uitgegroeid tot een cause célèbre in de regio KwaZulu-Natal. De lokale krant plaatste de twee mannen zelfs op de voorpagina. Tshepo hoopt met het huwelijk een inspiratie te mogen zijn voor mensen die moeite hebben met hun seksualiteit. Het is één van de redenen om zo open te zijn over hun relatie.

"We zien geen reden om ons te verbergen in de duisternis, alsof dit iets is om je voor te schamen. Ons huwelijk is grotendeels symbolisch om te laten zien dat twee donkere homoseksuele mannen een familie kunnen opbouwen door een liefdevol huwelijk aan te gaan," aldus Thsepo.

Thoba voegt daar het volgende aan toe: "Dit is wie we zijn en we zijn gewoon moe van mensen die ons niet begrijpen en veroordelen. We zijn mensen en hebben het recht om ten volle te leven".

bronnen: Gay.nl / YouTube.com





Eerste Zulu-homohuwelijk

In het kleine Zuid-Afrikaanse dorp KwaDukuza werd het voorbije weekend het "Eerste Traditionele Afrikaanse Homohuwelijk" ge- vierd. Twee jonge Zulu's beloofden elkaar eeuwige trouw.

Tshepo Modisane en Thoba Sithole, beiden 27 jaar, trouwden met elkaar in aanwezigheid van 200 gasten in de Stanger Siva Sungam-gemeen- schapsruimte. Thoba, een IT-specialist en Tshepo, een audit manager hebben al jarenlang een knipperlichtrelatie met elkaar. Ze nemen elkaars namen aan en worden de familie Sithole-Modisane.

Ook hun toekomstige kinderen zullen die naam dragen; het koppel is vast van plan om kinderen te krijgen via een draagmoeder: "Familie is be- langrijk voor ons en we willen absoluut kinderen", zegt Thoba. "We willen ook dat onze kinderen opgroeien in een omgeving waar beide ouders van hen houden".

Tshepo en Thoba kregen veel steun van hun familieleden en vrienden in Zuid-Afrika, waar het homohuwelijk legaal is. Toch wordt het land re- cent geconfronteerd met een reeks moorden op homo's. Ook wilden enkele conservatieve Zulu-opperhoofden dat HoLeBi's werden geschrapt als beschermde minderheid in de Zuid-afrikaanse grondwet.

Tshepo en Thoba hopen dat hun huwelijk anderen zal helpen om hun eigen seksuele geaardheid te aanvaarden. "We zien geen redenen waarom we ons zouden moeten verstoppen, we moeten ons voor niets schamen. Ons huwelijk is vooral symbolisch en een teken dat zwarte homo's een gezin kunnen stichten en een liefdevol huwelijksleven kunnen hebben".

bron: GayWorld.be