maandag 15 april 2013

China | I AM ME (我係我)


                        
In Hong Kong heeft Pink Alliance, een coalitie van lokale LHBT-organisaties, een campagne gelanceerd om bewustwording te creeren over het pesten van studenten omwille van hun geaardheid. De eerste video die in het kader van de campagne is vrijgegeven, is rond de afscheidsbrief van de Nederlandse Tim Ribberink opgebouwd. De 20-jarige Ribberink uit Tilligte stapte in november vorig jaar uit het leven door aanhoudende pesterijen.

In deze video spreekt de openlijk homoseksuele schrijver en academicus Chow Yiu Fai over de afscheidsbrief van de Twentse Ribberink om scholieren bewuster te maken van de ernst van pesterijen. Met de 'I AM ME'-campagne hoopt Pink Alliance niet alleen het pesten aan de kaak te stellen maar ook LHBT-jongeren te ondersteunen in de acceptatie van hun seksuele identiteit.

De hieronder bijgevoegde eerste video in het kader van dit project zal nog worden gevolgd door een zevental andere video's, waarin vooraan- staande artiesten, academici en activisten uit Hong Kong elk hun boodschap van steun kenbaar zullen maken.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com