vrijdag 26 april 2013

Koningin Máxima komt naar Homo-top



Koningin Máxima gaat op 16 mei in Den Haag een top over de internationale homo-emancipatie met haar aanwezigheid kracht bij zetten. Dat meldde het ministerie van Onderwijs vrijdag.


Het gaat om de eerste editie van IDAHO. Er worden 700 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht. Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) treedt namens het kabinet op als gastvrouw en ontvangt collega-ministers uit onder meer Finland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zweden.

Ook delegaties van de Raad van Europa, Europarlementariërs, internationale 'roze' netwerken van politie en krijgsmacht en mensenrechtenver- dedigers gaan meedoen aan de tweedaagse bijeenkomst die op verschillende plekken in Den Haag wordt gehouden.

Aan het programma nemen ook veertig 'regenboogsteden' deel, gemeenten dus die zich al sterk inspannen om de sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders te vergroten.

Het thema van het congres is 'JoiningForces, Moving Forward; in Europe and beyond' ('Krachten verenigen en vooruit streven: in Europa en daarbuiten'). Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de Jos Brink Prijs aan een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de emancipatie van genoemde groepen.

bron: Algemeen Dagblad
               

Koningin Máxima komt naar Homo-top

Koningin Máxima komt op donderdag 16 mei naar een homo-top: de eerste editie van het congres van 'International Day Against Homophobia' IDAHO. De dag erop (haar verjaardag) is het de Internationale Dag tegen Homofobie. In de Ridderzaal woont ze een diner bij. Dat staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Tijdens het driedaagse congres in onder meer het Vredespaleis staan internationale ontwikkelingen op het gebied van homo-emancipatie cen- traal. "Ze wil met haar aanwezigheid de internationale homo-emancipatie kracht bijzetten", aldus het ministerie van Onderwijs.

Op de top worden ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht, waaronder de Europese Unie, de Raad van Europa, internationale roze netwerken van politie en krijgsmacht, mensenrechtenverdedigers en studenten.

Thema van het congres is 'Joining Forces, Moving Foreward; in Europe and Beyond'. Minister Jet Bussemaker van Emancipatie treedt namens het kabinet op als gastvrouw en ontvangt collega-ministers uit onder meer België, Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

bronnen: Gay.blog.nl / Zie.nl

         
    ◄  IDAHO-congres  →  Den Haag: 16 mei 2013