donderdag 4 april 2013

OUTTV | Vijfde Verjaardag


OUTTV viert eerste lustrum met Vrijheidscampagne

OUTTV start ter gelegenheid van haar vijfde verjaardag een vrijheidscampagne. De lifestyle televisiezender vraagt onder de noemer "Your lifestyle, Your freedom" aandacht voor situaties in de wereld waar persoonlijke vrijheid niet vanzelfsprekend is. 
Deze vrijheidscampagne wordt mede mogelijk gemaakt door Amnesty International, Human Rights Watch, Hivos en COC Nederland. Met dit samenwerkingsverband benadrukt de zender haar relevantie en uniciteit.

Voorbeelden
Samen met deze organisaties is OUTTV op zoek gegaan naar voorbeelden van inspirerende mensen en organisaties die zich inzetten voor per- soonlijke vrijheid in de breedste zin van het woord. BN'ers als Boris Dittrich, Arie Boomsma en Viola Holt zullen op de zender te zien zijn en de persoonlijke verhalen van deze vrijheidsstrijders vertellen. De verhalen zullen gevolgd worden door inspirerende films en documentaires met eenzelfde thema.

OUTTV inspireert ook haar kijkers om zichzelf te zijn. Dagelijks biedt de zender een nieuw persoon een podium om zichzelf te presenteren als omroeper voor één dag. Hiermee brengt OUTTV het nostalgische ambt van omroeper terug op de Nederlandse buis.

Makkelijk
Algemeen directeur Marc Putman van OUTTV vult aan: "Het is te makkelijk om te denken dat het vanzelfsprekend is dat een zender als OUTTV kan bestaan. Leven wij uiteindelijk niet in een tolerant land waar alles kan en mag ?! Toch ben ik van mening dat wij onze zegeningen moeten tellen en moeten stilstaan bij de situatie van anderen. Wij vieren dus niet enkel feest, maar grijpen onze vijfde verjaardag aan om stil te staan bij onze vrijheden. Ik vind het fantastisch dat ons plan zo breed gedragen wordt door zowel de organisaties, bekende Nederlanders en kijkers. Samen met hen vieren wij onze vrijheid".

Lees ook het interview met Ian van der Putten, presentator bij OUTTV:  OUTTV | Vijfde Verjaardag

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com