maandag 22 april 2013

Pakistan strijdt voor Transgenders


                        
Een nieuwe Pakistaanse TV-zender heeft een transseksueel ingehuurd om de presentatie te verzorgen. Op deze wijze hoopt het nieu- we kanaal de transgender gemeenschap zichtbaarheid te verschaffen.

De zender Abb Takk is net een week in de lucht en het is de eerste zender in Zuid-Azië die transgenders een stem geeft. De directeur van Abb Takk, Nasir Baig Chugtai, vindt het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het onderwerp. "De zender is niet alleen voor dames en heren maar ook voor transgenders. Deze gemeenschap dient geaccepteerd en gerespecteerd te worden. Ze zijn nu eenmaal een belangrijk onderdeel van de maatschappij", aldus de directeur.

In de politiek wordt er ook een discussie gevoerd over de zichtbaarheid van transgenders. Zo willen leden van de organisatie Gender Interactive Alliance (GIA) dat er een transgender in de politiek opstaat die de transgender gemeenschap kan vertegenwoordigen. 

Bekijk hieronder een video waarin onder andere transseksueel en mensenrechtenactivist Bindiya Rana vertelt over haar strijd voor gelijkheid.

bronnen: Gay.nl / Dawn.com - Vimeo (Video)