dinsdag 9 april 2013

Poetin | Wij discrimineren Homo's niet, iedereen dezelfde rechten


Poetin ontkent dat de mensenrechten in Rusland onder druk staan. Volgens hem hebben alle mensen dezelfde rechten in Rusland. 
Dat zei hij na afloop van het werkdiner met vertegenwoordigers uit het Nederlandse en Russische bedrijfsleven in het Scheepvaart- museum in Amsterdam.

Poetin haalde ook even aan dat er in Nederland een vereniging bestaat die voor pedofielen opkomt en dat er in de Tweede Kamer een partij zit die geen vrouwen toelaat, zo meldt de NOS.

Rutte: goede dialoog, maar denken verschillend over zaken
Rutte zei na afloop dat hij een goed gesprek heeft gehad met Poetin over de mensenrechtensituatie in Rusland: "Ik heb Poetin onze zorg over- gebracht over de homorechten in Rusland. Ik heb gezegd dat homorechten voor ons onderdeel zijn van mensenrechten. We hebben daar een goede dialoog over gehad".

Volgens Rutte kan door de goede relatie met Rusland 'ook over dit soort moeilijke onderwerpen' worden gesproken. "Uiteraard met de erken- ning dat we verschillend over zaken kunnen denken".

Rutte kondigde vrijdag al aan dat hij Poetin zou aanspreken op de mensenrechtensituatie in zijn land. De Tweede Kamer had hem en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans al een uitgebreide lijst van onderwerpen meegegeven die ter tafel moesten komen.

De premier herhaalde tijdens de persconferentie blij te zijn met het bezoek van Poetin. Hij benadrukte hoe belangrijk de economische relatie tussen de twee landen zijn.

Het bezoek van Poetin vindt plaats in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. Hij werd vanmiddag ontvangen door koningin Beatrix in de Hermitage in Amsterdam. Daarna ging de Russische president naar het Scheepvaartmuseum, waar hij Rutte ontmoette.

bronnen: NRC.nl / NOS.nl





Amsterdam protesteert tegen Anti-Homowet

Tijdens het bezoek van de Russische president Poetin aan Amsterdam hebben vele duizenden demonstranten geprotesteerd tegen de omstreden antihomowet. De Magere Brug en de Blauwbrug bij museum Hermitage Amsterdam werden maandagmiddag al behangen met grote spandoeken in regenboogkleuren. Op de doeken van het COC staat in het Nederlands, Engels en Russisch de tekst 'Stop de antihomowet'.

Bij museum de Hermitage hingen spandoeken van Amnesty International met de tekst 'Geen homo-propaganda achter deze plek'. In 't centrum van de stad hingen opvallend veel regenboogvlaggen en ook waren op veel plekken posters en banners opgehangen om Poetin duidelijk te ma- ken dat Nederland zich zorgen maakt over de rechten van homoseksuelen in Rusland.

Om 19.00 uur begon een grote demonstratie tegen de antihomowet op het Amsterdamse Oosterdok, tegenover het Scheepvaartmuseum waar Poetin op dat moment dineerde. Diverse sprekers riepen de Russische leider op om af te zien van de wet en mensenrechten te respecteren. Er werd vervolgens luide muziek gedraaid en volop gedanst met ballonnen en regenboogvlaggen.

Veel demonstranten hadden borden mee met teksten als 'Poetin go homo' en afbeeldingen van de president voorzien van regenboogvlaggetjes. Rond acht uur voer een boot over het water bij het scheepvaartmuseum met daarop twee mannelijke opblaaspoppen die met elkaar zoenen. Op de voorplecht een levensgrote beeltenis van een schaarsgeklede Poetin met een regenboogvlag.

In een persoonlijk gesprek met Poetin heeft minister-president Rutte 'zijn zorgen' overgebracht over de manier waarop er in Rusland wordt om- gegaan met homorechten. "Ik heb gezegd dat homorechten voor ons onderdeel zijn van mensenrechten. We hebben daar een goede dialoog over gehad", aldus Rutte tijdens een persconferentie.

Tijdens deze persbijeenkomst ontkende Poetin dat de mensenrechten in Rusland onder druk staan en dat homoseksuelen worden gediscrimi- neerd. Hij maakte tevens van de gelegenheid gebruik om zijn verontwaardiging uit te spreken over de legale pedofielenvereniging in Nederland en ook heeft hij geen enkel begrip voor een partij die in eigen kring vrouwen verbiedt om zich te kandideren als politicus, een verwijzing naar de SGP. Het bezoek van Poetin is volgens de politie in Amsterdam 'rustig en gemoedelijk' verlopen.

bron: GaySite.nl
         

Mark Rutte | Zorgen Homorechten aan Poetin overgebracht 
                     



Minister-president Rutte heeft de Russische president Poetin 'zijn zorgen' overgebracht over de manier waarop niet-gouvermentele organisaties in Rusland worden bejegend, en over de manier waarop er in Rusland wordt omgegaan met homorechten. Volgens Rutte hebben de twee het 'tot in detail' gehad over mensenrechten en de rechten van seksuele minderheden in Rusland.

President Poetin zei eerder in antwoord op de vraag hoe de kwestie is besproken tussen de twee dat Rusland homoseksuelen niet discrimineert. "Die mensen hebben dezelfde rechten als iedereen". De Russische president zei verder dat van homohuwelijken geen kinderen komen, en haal- de aan dat Nederland een organisatie heeft die opkomt voor de belangen van pedofielen, doelend op de vereniging Martijn. Ook zei Poetin het raar te vinden dat er een partij in de Tweede Kamer zit die geen vrouwen toelaat.

Rutte zei dat de twee een 'goede relatie' hebben, en dat daarin ook gesproken kan worden 'over dit soort moeilijke onderwerpen'. "Uiteraard met de erkenning dat we verschillend over zaken kunnen denken".

De premier verwees in een gevraagde reactie op het overlijden van de Britse oud-premier Margaret Thatcher ook even naar de 'onvermoeibare' manier waarop Thatcher wereldwijd mensenrechten onder de aandacht bracht en voor ze opkwam. Rutte zei dat te bewonderen.

Relatie
President Poetin is in Amsterdam ter markering van het begin van het Nederland-Ruslandjaar, waarbij stilgestaan wordt bij de (handels-) be- trekkingen tussen de twee landen.

Rutte zei eerder blij te zijn dat Poetin Nederland bezoekt, en dat de economische relatie voor beide landen van groot belang is. Nederland be- hoort tot de top 3 van handelspartners en investeerders van en in Rusland. Rutte te hopen dat die relatie naar andere terreinen wordt verbreed.

bron: Algemeen Dagblad
         

Vladimir Poetin en Mark Rutte spraken over mensenrechten

Premier Mark Rutte en de Russische president Vladimir Poetin hebben het in hun gesprek maandag uitgebreid en 'tot in detail' gehad over de mensenrechten en de rechten van seksuele minderheden in Rusland. Poetin zei dat tijdens een persconferentie na afloop van hun gesprek. Rutte had vorige week aangekondigd dat hij schendingen van mensenrechten aan de orde zou stellen.

Poetin zei dat hij geen geheimen heeft op dat vlak. "In Rusland is geen enkele vervolging of inperking van de rechten van minderheden. Zij heb- ben net als anderen volledige rechten. Ze maken gewoon carrière, worden onderscheiden met overheidsordes en krijgen oorkondes".

bron: De Telegraaf


Vladimir Poetin | Homo's worden niet gediscrimineerd

Homoseksuelen worden in Rusland niet gediscrimineerd. Dat zei president Vladimir Poetin maandag na een gesprek met premier Mark Rutte. "In Rusland is geen enkele vervolging of inperking van de rechten van minderheden. Zij hebben net als anderen volledige rechten. Ze maken gewoon carrière, worden onderscheiden met overheidsordes en krijgen oorkondes", aldus Poetin.

Rutte had vorige week aangekondigd dat hij schendingen van mensenrechten aan de orde zou stellen. Hij en Poetin hadden het inderdaad 'tot in detail' over mensenrechten en de rechten van seksuele minderheden in Rusland, aldus de Russische president.

Poetin benadrukte dat de wetgeving die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt als propaganda afkomstig is van regionale regeringen en niet van de federale regering. Begrip heeft hij er wel voor.

Onbegrip voor Nederland
Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn onbegrip te uiten over ontwikkelingen in Nederland. Zo kan hij er niet bij dat Nederland een legale pedofielenvereniging kent en ook heeft hij geen enkel begrip voor een partij die in eigen kring vrouwen verbiedt om zich te kandideren als politicus, een verwijzing naar de SGP.

Crisis
Poetin verwees ook naar de demografische ontwikkelingen in zijn land. De bevolking neemt al jaren af doordat er relatief weinig baby's worden geboren. Zo'n demografische crisis kan worden opgevangen door immigranten, maar tegelijk zou Poetin willen dat de volkeren in Rusland 'Russen, Basjkieren, Tataren, Joden' en andere Russische volkeren voor meer nageslacht zorgen.

Rutte zei dat hij de Nederlandse zorgen over de ontwikkelingen rond de antihomowetgeving en de onderdrukking van niet-maatschappelijke or- ganisaties had overgebracht aan Poetin. "We hebben daarover een goede dialoog gehad, dat kan in een relatie die heel goed is en het mogelijk maakt dit soort zaken te bespreken".

bron: De Telegraaf    


Vladimir Poetin | Nederland heeft een Pedofielenclub - Rusland niet !!  
                        

Seksuele minderheden worden in Rusland niet gediscrimineerd. Dat zei de Russische president Poetin tijdens een korte persconfe- rentie samen met minister-president Rutte in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Rutte had Poetin eerder maandag zijn zorgen overgebracht. Poetin wees er op zijn beurt op dat er in Nederland een pedofielenvereniging bestaat.

Eerder hadden Poetin en Rutte met elkaar gesproken, onder meer 'tot in groot detail' over de positie van seksuele minderheden en mensen- rechten in Rusland. Volgens Poetin worden seksuele minderheden op geen enkele manier vervolgd, en gelden voor hen dezelfde richtlijnen en rechten als voor iedereen. "Ze maken gewoon carrière, worden onderscheiden met overheidsordes en krijgen oorkondes", aldus Poetin.

Gedragsregels
"Bij liberale waarden, die Nederland en Rusland volgens de Russische president delen, hoort dat je respect hebt voor elkaars opvattingen", aldus Poetin. Hij zei dat de twee landen nu eenmaal anders denken over bijvoorbeeld 'propaganda voor homoseksualiteit' op scholen.

Poetin zei daarnaast dat Rusland een groot demografisch probleem heeft, en dat er overeenstemming moet komen over gedragsregels die toe- gepast dienen te worden om dat probleem op te lossen. "En we zijn het er allemaal over eens dat er geen kinderen komen uit huwelijken van hetzelfde geslacht", aldus de Russische president.

In antwoord op vragen van een Russische journalist over de confrontatie met journalisten en activisten in Nederland, benadrukte de Russiche president de verschillen tussen de twee landen. "Zo heeft Nederland een partij in de Tweede Kamer die geen vrouwen toelaat in de politiek, en Rusland niet", aldus Poetin, daarbij doelend op de SGP.

Ook noemde de president het feit dat in Nederland een organisatie bestaat die pedofilie uitdraagt (doelend op pedofielenvereniging Martijn). De Russische president zei dat hij zich kon voorstellen dat mensen in sommige delen van de Russische federatie een geweer zou oppakken als er een organisatie zou zijn die pedofilie uitdraagt, en dat huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in Tsjetsjenië (een Russische deelrepu- bliek) zouden kunnen leiden tot een 'slachtpartij'.

Zorgen
Premier Rutte zei eerder aan Poetin 'zijn zorgen' te hebben overgebracht over de manier waarop niet-gouvernementele organisaties in Rusland worden bejegend, en over de manier waarop er in Rusland wordt omgegaan met homorechten. Rutte zei dat de twee een 'goede relatie' hebben, en dat daarin ook gesproken kan worden 'over dit soort moeilijke onderwerpen'.

De premier verwees in een gevraagde reactie op het overlijden van de Britse oud-premier Margaret Thatcher ook even naar de 'onvermoeibare' manier waarop Thatcher wereldwijd mensenrechten onder de aandacht bracht en voor ze opkwam. Rutte zei dat te bewonderen.

Relatie
President Poetin is in Amsterdam ter markering van het begin van het Nederland-Ruslandjaar, waarbij stilgestaan wordt bij de (handels-) be- trekkingen tussen de twee landen.

Rutte zei eerder blij te zijn dat Poetin Nederland bezoekt, en dat de economische relatie voor beide landen van groot belang is. Nederland behoort tot de top 3 van handelspartners en investeerders van en in Rusland. Rutte te hopen dat die relatie naar andere terreinen wordt verbreed.

bron: De Volkskrant
               

Anti-Poetin-demonstratie een groot succes !!

Een paar duizend mensen hebben maandagavond gedemonstreerd tegen de Russische antihomowet bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hier dineerde de Russische president Vladimir Poetin, die ons land een dag aandeed voor het begin van het Nederland-Ruslandjaar, zo meldt NU.nl op hun website.

Volgens Caspar Pisters van homobelangenorganisatie COC, die het protest organiseerde, maakt de antihomowet homoseksuele bewoners van Rusland monddood.

Andere zaal 
Naar verluid heeft Poetin samen met zijn talelgasten van zaal moeten wisselen vanwege de 'geluidsoverlast' van de demonstranten. Zo'n 2.500 man waren paraat om een tegengeluid te bieden aan de naderende antihomowetgeving waar de Russische volksvertegenwoordiging zich over buigt.

De demonstranten draaiden voor het museum luide dansmuziek en hadden regenboogvlaggen en gekleurde ballonnen meegenomen. Ook droegen ze vrolijke kleding en tekstbordjes met slogans als 'Poetin go homo' en 'Njet'. Op een groot spandoek stond de tekst 'Stop de anti-homo wet' in het Nederlands en Russisch.

Rond 20.00 uur voer een boot over het water bij het scheepvaartmuseum met daarop twee mannelijke opblaaspoppen die met elkaar zoenen.

Op de voorplecht hadden de betogers een levensgrote beeltenis van een schaarsgeklede Poetin gezet met een regenboogvlag. De politie was overigens in groten getale bij het protest aanwezig, maar de sfeer bleef gemoedelijk.

Poetin benadrukte dat de wetgeving die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt als propaganda afkomstig is van regionale regeringen en niet van de federale regering. Begrip heeft hij er wel voor.

Maar homoseksuelen worden in Rusland volgens hem niet gediscrimineerd. "In Rusland is geen enkele vervolging of inperking van de rechten van minderheden. Zij hebben net als anderen volledige rechten. Ze maken gewoon carrière, worden onderscheiden met overheidsordes en krijgen oorkondes".

Onbegrip
Poetin maakte van de gelegenheid gebruik om zijn onbegrip te uiten over ontwikkelingen in Nederland. Zo kan hij er niet bij dat Nederland een legale pedofielenvereniging kent en ook heeft hij geen enkel begrip voor een partij die in eigen kring vrouwen verbiedt om zich te kandideren als politicus, een verwijzing naar de SGP.

De Russiche president voorspelde dat in een aantal Russische regio's mensen 'naar het geweer zouden grijpen en in opstand zouden komen', als er een pedofielenvereniging zou zijn. Sommmige dingen kunnen gewoon niet worden toegestaan, omdat ze anders, 'tot slachtpartijen' leiden. "Dat is de maatschappij waarin wij leven", zei Poetin.

Poetin verwees ook naar de demografische ontwikkelingen in zijn land. De bevolking neemt al jaren af doordat er relatief weinig baby's worden geboren. Zo'n demografische crisis kan worden opgevangen door immigranten, maar tegelijk zou Poetin willen dat de volkeren in Rusland voor meer nageslacht zorgen. Mensen van hetzelfde geslacht kunnen geen kinderen krijgen, constateerde hij.

bronnen: Gay.nl / NU.nl