woensdag 24 april 2013

Poink brengt rozen bij ouderen op Moederdag


                           
"Zou er vandaag iemand komen" ?! Wist je dat er in Nederland ruim 800.000 ouderen zich eenzaam voelen en dat er meer dan tien- duizend ouderen in Nederlandse zorginstellingen zijn die nooit bezoek krijgen ?! Nooit !!

Rozen
Daarom gaan wij, als Poink, op Moederdag met een bosje rozen langs bij ouderen die weinig bezoek ontvangen en in een verzorgingshuis wo- nen. We doen mee aan een grotere actie, waarbij Poink speciaal op bezoek gaat bij bewoners van een Roze Loper-verzorgingshuis. Dat is een verzorgingshuis die een aanmoedigingsprijs heeft gekregen voor homovriendelijkheid.

Poink organiseert activiteiten voor lesbische vrouwen vanaf 25 jaar in de omgeving Arnhem / Nijmegen. Het leuke van Poink is dat er altijd nieuwe vrouwen op af komen en dat vaak vrouwen alleen komen, dat weet iedereen die voor het eerst kwam, dus er is altijd een heel open sfeer.

Etentje
Met iedereen die mee wil doen, bezorgen we eenzame ouderen een roos én een fijne dag. Daarna sluiten we de middag geheel volgens Poink-traditie af met een gezellig etentje voor wie wil.

Deze moederdagactie maakt onderdeel uit van een grotere actie in Nijmegen. Het leek Poink leuk om hierop aan te haken en gaan dus speciaal die dag naar een Roze Loper verzorgingshuis. Elders in Nijmegen zullen groepjes mensen ook bezoek brengen aan andere verzorgingshuizen. Deze actie is ook op facebook te vinden.

Aanmelden
Wil je ook meedoen ?! Meld je aan via: poink.moederdagroos@gmail.com en maak met een kleine moeite een heel groot gebaar. Na aan- melding ontvang je informatie over de precieze locatie en het tijdstip waarop we verzamelen.

Voor meer informatie over deze moederdagactie, kijk op de website van:  Poink

bronnen: KamKrant.nl / Poink