woensdag 3 april 2013

Regenboogzebrapad moet weer weg


Twee maanden geleden kreeg Oxford Street in het Australische Sydney een groot zebrapad in de regenboogkleuren. Het gemeente- bestuur besloot het zebrapad in een regenboogvlag te veranderen om de 35ste editie van de jaarlijkse Mardi Gras te ondersteunen en extra aandacht te geven.

Maar dit zelfde gemeentebestuur heeft onlangs besloten om het zebrapad weer in de originele kleuren terug te brengen. Volgens de verkeers- dienst van de stad ontstaan dagelijks zeer gevaarlijke situaties omdat mensen op het zebrapad gaan liggen of stilstaan om foto's te maken.

Het gemeentebestuur erkent dat het zebrapad in de regenboogkleuren een toeristische trekpleister is en ook de middenstand is er blij mee. Toch gaat het bestuur de aanvraag om het nog minimaal één jaar te behouden niet honoreren. "Om ongelukken te voorkomen zien wij ons genoodzaakt het zebrapad snel te verwijderen," aldus een woordvoerder van de gemeente.

Plaatselijke homo-organisaties zijn inmiddels een handtekeningenactie begonnen om het regenboogzebrapad te behouden maar dit lijkt tever- geefs.

In het kader van Roze Stad heeft het college van Utrecht onlangs ook besloten een zebrapad in het centrum van de stad in de regenboog- kleuren te schilderen. Maar ook in Utrecht gaan inmiddels stemmen op of een zebrapad in de regenboogkleuren wel veilig is.


bron: GaySite.nl