donderdag 23 mei 2013

Antwerpen is klaar voor de World Outgames


                  
Deze zomer wordt Antwerpen de trekpleister voor de HoLeBi-sporter. Zoveel werd duidelijk tijdens de World Outgamespersconfe- rentie in het Antwerpse stadhuis waar het programma werd voorgesteld. Naast sport en cultuur is er ook aandacht voorzien voor de rechten van HoLeBi's wereldwijd met een mensenrechtencongres. Momenteel zijn er voor deze drie takken al meer dan 37.000 HoLeBi's en hun vrienden ingeschreven.

Dat Antwerpen de World Outgames en de Antwerp Pride een warm hart toedraagt blijkt nog maar eens door een subsidie van 15.000 euro. Het hoogtepunt daarvan, de optocht langs de kaaien, is meteen éen van de stokpaardjes van de World Outgames.

Sport
De stad ondersteunt deze Olympische Spelen voor HoLeBi's ook logistiek. En op enkele kleine renovaties na zijn alle sportcentra allemaal klaar om de meer dan 5.000 sporters en hun supporters te ontvangen.

De populairste sporten zijn zwemmen, volleybal, voetbal en badminton. "Zij zorgen samen makkelijk voor de helft van de sporters. Op het hele programma zijn er een dertigtal sporten die gezamelijk 5000 sporters in competitieverband naar Antwerpen zullen brengen. Maar tien sporten daarvan zorgen voor 80 procent van de deelnemers. De andere twintig procent zijn er voor kleinere sporten zoals boogschieten en bowlen", zo zegt sportverantwoordelijke Dennis Peeters.

Cultuur
Ook op cultureel gebied zal er tijdens de World Outgames en Antwerp Pride veel te beleven zijn. Alles start met de openingsceremonie op de gedempte Zuiderdokken. Maar ook de vele Antwerpse musea openen hun deuren en pakken uit met al dan niet speciale tentoonstellingen. Naast het Regenboogdorp op het Steenplein komt er ook een Woman's village en een familiedag.

Tijdens de periode gaat ook Antwerp Pride door met tal van feestjes waarop ondermeer Alcazar, Boy George, Loreen, Ruslana en de Vengaboys en wordt er een nieuwe Mister Gay World verkozen. Op zondag 11 augustus wordt alles op de Grote Markt afgesloten met een Closing Party waarop ook 2 Unlimited, Kate Ryan, Lasgo en Alexander Rybak zullen schitteren.

Kate Ryan zal ook, als ambassadrice een anthem schrijven en Dirk Brossé is druk bezig met het componeren van een officiële Outgames hymne

Mensenrechten
Nog voor de sportcompetities officieel van start gaan vindt er in de rand van de World Outgames ook een mensenrechtenconferentie plaats. Die wordt op 31 juli geopend door advocate Alicia Nkom die in haar thuisland Kameroen het regelmatig opneemt voor opgepakte homo's en lesbien- nes.

Advocate Tamara Adrian Hernandez en de voormalige vice-president van Canada, Jean-Yves Duthel, zijn de voorzitters van de conferentie waar enkele precieze thema's worden besproken. "Met de hulp van een internationale groep van experten en partners wereldwijd zal het op deze conferentie vooral gaan over migratie en transitie in een steeds veranderde wereld", zo liet Tamara Adrian Hernandez via videolink weten. "We willen ons naast de holebi-solidariteit tussen het Noorden en Zuiden ook richten op die tussen het Oosten en het Westen".

Belgen zijn late beslissers
Momenteel schreven 37 duizend mensen zich al in voor één of meerdere takken van het programma. Opvallend is dat de Belgen echter niet in de top drie van de inschrijvingen zitten. Vooral de Verenigde Staten, Australië en het VK zijn goed vertegenwoordigd. Duitsland en België ver- volledigen de top vijf van landen. Omdat het in eigen land doorgaat lijken de Belgen een beetje af te wachten. Over de hele week verwacht de organisatie meer dan 200.000 bezoekers die Antwerpen tijdens de World Outgames zullen bezoeken.

Het volledige programmaboekje kun je HIER vinden !!              Lees ook:  Antwerpen is klaar voor de World Outgames


bronnen: GayLive.be / World Outgames Antwerpen