zaterdag 18 mei 2013

Activisten tegen Homofobie uit kooi gehaald


                  
De twee jongeren die zich in Brussel lieten opsluiten in een kooi zijn zaterdag bevrijd. Het tweetal liet zich donderdag voor 48 uur op- sluiten uit protest tegen homofobie wereldwijd.

Hun vrijlating was het startsein voor de 18e Belgian Pride, een bonte optocht waaraan 80.000 homo- en biseksuelen en transgenders deelnamen

De demonstranten protesteerden niet alleen tegen internationale homohaat, maar vierden ook de 10e verjaardag van 't homohuwelijk in België. Sinds 7 jaar is het in dit land voor homostellen ook mogelijk een kind te adopteren.


bron: De Telegraaf


Gay Pride Brussel - met ruim 80.000 deelnemers - de grootste van België

Volgens de Belgische autoriteiten hebben zaterdag ruim 80.000 mensen deelgenomen aan de Gay Pride in Brussel; 10.000 meer dan in 2012. De bonte optocht door het centrum van de stad stond dit jaar in het teken van de tiende verjaardag van het homohuwelijk en de strijd tegen homofobie.

Ook werd stil gestaan bij het feit dat het zeven jaar geleden is dat het recht van homokoppels om te adopteren erkend werd. Volgens de organisatie is het evenement in Brussel het grootste homofestival van het land en trekt het meer bezoekers dan de populaire Pride in Antwerpen.

Vlak voor de 18de parade van start ging, lieten de organisatoren twee jongeren vrij die zich 48 uur hadden laten opsluiten in een kooi om te protesteren tegen wereldwijde homofobie. Om de homogemeenschap in Macedonië een hart onder de riem te steken waren enkele organisato- ren van de Pride in Macedonië eregast in Brussel.

"Alle LGBTQI-verenigingen krijgen te maken met discriminatie en geweld. Een Pride organiseren in Skopje is onbegonnen werk, daarom krijgen de Macedonische LGBTQI-activisten in onze optocht een ereplaats", aldus een Belgische woordvoerder.


bron: GaySite.nl