dinsdag 14 mei 2013

Anouk naar de Finale van het Eurovisie Songfestival 2013


                  
Anouk is er in geslaagd om Nederland naar de finale van het Eurovisie Songfestival te loodsen. Het nummer Birds behoorde namelijk niet tot de eerste zes afvallers. Daarmee keert Nederland na negen jaar eindelijk weer terug in de finale. "Dit is fantastisch, helemaal als je pas uit de laatste envelop komt", aldus TROS-directeur Peter Kuipers vanuit het Zweedse Malmö.

Tijdens het optreden droeg Anouk een zwarte outfit. Op een scherm achter haar werden vliegende vogels geprojecteerd. Van de beenblessure die de artieste zondag opliep tijdens een potje bowlen was niets te merken. Anouk besloot de openingsceremonie te laten schieten om op tijd hersteld te zijn. De 38-jarige zangeres oogstte in de eerste halve finale applaus met haar veelbesproken ballad. "We dachten bijna dat het dit jaar opnieuw niet ging lukken, maar de kwaliteit betaalt zich toch uit", aldus Kuipers.

Finalisten
Anouk nam het op tegen 15 deelnemers uit andere landen. Moldavië, Litouwen, Estland, Ierland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland, Oekraïne en België zijn eveneens door naar de finale.

Donderdag volgt de tweede halve finale met deelnemers onder andere: Letland, Macedonië, Azerbeidzjan en Israël. De acts uit Zweden, Frank- rijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn direct geplaatst voor de finale. De winnaar wordt uiteindelijk gekozen door ruim 150 miljoen kijkers en een vakjury.

bronnen: MetroNieuws.nl / NOS.nl / YouTube.com


       
                     

Anouk haalt Finale Songfestival: Zaterdag gezellig samen kijken ?!

Anouk heeft de beproeving tijdens de eerste halve finale glansrijk doorstaan en kan zich opmaken voor de finale van het Eurovisie Songfestival, zaterdag 18 mei in Malmö. En Nederland kan zich na jaren opmaken voor een spannende TV-avond of een gezellige event om er massaal met elkaar naar te kijken. Ooit was het festivalavondje een hit in homoland en openden veel homocafés en COC-verenigingen hun deuren voor speciale avonden met grote TV-schermen.

Maar na jaren van B-sterretjes die ons land verdedigden met Betty-Boop-achtige oogjes, verentooien, glitterpakken, draaiorgels en andere toe- ters en bellen om het bedenkelijke niveau van het liedje nog enigszins op te krikken, hield menige homotent het voor gezien. Gisteren waren er nog maar een handvol roze plekken in het land met een speciaal Songfestival-avondje, maar het zou me niet verbazen als die lijst komende zaterdag veel langer gaat worden. Tips zijn welkom: ik hou het in de gaten !!  Voor het overzicht:  KLIK HIER

Anouk blijkt met haar song 'Bird' een schot in de roos. Ik moet bekennen dat ook ik van tevoren niet wist wat ik ervan moest vinden, maar gis- teren bleek het een topper tussen overdadige Songfestival-hoemapapa en andere meuk. Anouk hoorde met nog een paar inzendingen tot de krenten in de pap: eenvoudig, verstild, goed, zuiver gezongen en intiem gepresenteerd: prachtig !! Eerder zei Gordon, die met de Toppers in glitterpakjes in 2009 met veel tamtam naar Moskou kwam, om na de halve finale stilletjes via de zijdeur af te druipen, 'zo depressief' van het nummer te worden !! 

Wel: 'eat your heart out': onze nationale rock-bitch dééd het tenminste. Bij 'de laatste envelop' was het spannend: de Zweedse presentatrice hield de spanning er zenuwslopend lang in en vanuit de zaal klonk opvallend veel 'The Netherlands' !! En dat werd het. Op naar zaterdag, hopelijk met veel events, niet alleen in homoland. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan onze oosterburen, die er ieder jaar een mega street-party van weten te maken, zoals in Hamburg. Maar ja, die zijn er ieder jaar gewoon bij. Als geldschieters van het Songfestival mogen zij samen met Frankrijk, Spanje, Italië en de UK de halve finale overslaan en zich rechtstreeks opmaken voor de finale.


bron: Gay.blog.nl
           

Rotterdamse Homo's kijken naar Songfestival

Door de hele regio Rijnmond is er in diverse kroegen (voornamelijk homokroegen) gekeken naar het Songfestival. Anouk doet dit jaar mee met het nummer 'Birds'. Ze heeft daarmee ook de finale gehaald.

Het Festival wordt dit jaar gehouden in het Zweedse Malmö en dus zitten veel kroegen in Nederland vol met Songfestival-liefhebbers die op grote schermen naar de liedjeswedstrijd kijken.

Luister op de website van RTV Rijnmond naar een reportage uit de homokroeg 'KeerWeer' in Rotterdam. De zaak viel even helemaal stil toen Anouk haar lied 'Birds' ten gehore bracht en ging later compleet uit zijn dak toen Anouk de finale haalde.

bron: RTV Rijnmond