donderdag 9 mei 2013

Igreja Cristã Contemporânea

                 
In Brazilië is in 2006 door pastor Mark Gladstone een speciale kerk voor homoseksuelen opgericht. Gladstone, zelf openlijk homosek- sueel, merkte dat veel homo's werden afgewezen in hun eigen kerk maar wel de behoefte hielden met andere geloofsgenoten het geloof te belijden. De Igreja Cristã Contemporânea (De Hedendaagse Kerk van Christus) werd in korte tijd een groot succes.

Inmiddels telt de kerk meer dan 1800 leden en zeven kerkgebouwen verdeeld over drie Braziliaanse steden. Volgens pastor Fabio Inacio, voor- ganger in één van kerken, zullen binnen afzienbare tijd nog vijf nieuwe kerkgebouwen worden geopend. "Wij bieden homoseksuelen een veilige omgeving waar ze welkom zijn", aldus de 33-jarige Inacio. "We groeien als kool in Brazilië en hopen dat ook in andere landen ons werk navol- ging vindt".

Volgens de Braziliaanse homo-organisatie Grupo Gay de Bahía werden in 2012 336 homoseksuelen en transseksuelen vermoord om hun geaard- heid. "Door onze 'homokerk' geven wij homo's de kans te zijn wie ze willen zijn. Door ze een veilige omgeving te bieden, waar ze het geloof een eigen invulling kunnen geven, hopen wij als kerk een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het geweld tegen homoseksuelen", aldus Fabio Inacio in de Braziliaanse media.

bronnen: GaySite.nl / YouTube - AFPTV (Video)