woensdag 22 mei 2013

Brits Lagerhuis stemt in met Homohuwelijk


                   
UK - Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met de invoering van het homohuwelijk in Engeland en Wales. 161 parlementariërs stemden tegen, voornamelijk leden van premier David Camerons eigen Conservatieve Partij.

Bij de coalitiepartner LibDem (Liberaal-Democraten) en de oppositionele socialistische Labour-partij was er bredere steun. "De wet inzake stel- len van hetzelfde geslacht gaat nu naar het Hogerhuis", aldus de BBC.

bronnen: Algemeen Dagblad / BBC (Video)


Get Adobe Flash player


Brits Lagerhuis stemt in met Homohuwelijk
                  
Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met de legalisering van het homohuwelijk. Dat heeft de BBC gemeld. De stemming was niet spannend: 366 Lagerhuis-leden stemden voor, 161 waren tegen. De wet moet nog worden goedgekeurd door het Hogerhuis.

Na de stemming ging er een golf van applaus door het Lagerhuis. Premier David Cameron hoopt dat het Hogerhuis ook snel zijn goedkeuring aan het wetsvoorstel verleent, zodat in de zomer de eerste homohuwelijken kunnen worden gesloten.

Buiten het parlement hielden tegenstanders van de legalisering van het homohuwelijk nog een protest. Een vrouw die probeerde de poort van Westminster te rammen met haar auto is aangehouden door de politie.


bron: FokNieuws.nl