donderdag 23 mei 2013

Homohaat baart New York zorgen


                  
De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, heeft dinsdag tijdens een persconferentie laten weten dat het stijgend aantal incidenten in zijn stad waarbij homo's het slachtoffer zijn van verbaal of lichamelijk geweld hem ernstige zorgen baart.

De laatste weken wordt bijna dagelijks melding gemaakt van homofoob geweld met als triest dieptepunt de moord op een homoseksuele man afgelopen weekend. Zonder enige aanleiding werd een 32-jarige man voor vuile homo uitgemaakt en vervolgens midden op straat met een pistoolschot door het hoofd om het leven gebracht.

Ook deze week werden weer enkele homo's aangevallen. Twee mannen werden dinsdag in Manhatten uitgescholden waarna ze enkele rake klappen moesten incasseren. Burgemeester Bloomberg zei op de persconferentie dat hij zich zorgen maakt over het aantal homofobe incidenten in zijn stad.

Politiecommissaris en woordvoerder Ray Kelly liet weten dat het aantal meldingen de afgelopen maanden met maar liefst 70% is gestegen in vergelijking tot vorig jaar. "We zullen er alles aan doen om de veiligheid voor homo's in New York te waarborgen. Wij weten niet waarom het aantal meldingen de afgelopen tijd zo enorm toeneemt maar we doen inmiddels onderzoek en hopen snel gerichte actie te kunnen ondernemen", aldus Kelly.

bron: GaySite.nl