maandag 6 mei 2013

Homotiener in Zuid-Afrika overleden na zware mishandeling


                     
Een homoseksuele tiener in Zuid-Afrika is overleden aan de gevolgen van zware mishandeling. Dit gebeurde nadat hij een kamp had bezocht dat bekend staat om homogenezingstherapie.

De overleden Raymond Buys bezocht de meer dan 1500 euro kostende cursus van drie maanden. Zijn moeder stuurde hem naar het kamp om een 'betere man' van hem te maken. Al na twee maanden in het homogenezingskamp te hebben gezeten, eindigde Buys in het ziekenhuis met zwaar hersenletsel, een gebroken arm, extreme uitdrogingsverschijnselen en littekens van uitgedrukte sigaretten over zijn gehele lichaam. Na twee weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, overleed Raymond aan zijn verwondingen.

De leider van het programma, Alex de Koker, beweert dat Raymond aan zelfverminking deed. Een tijdje later belde De Koker zijn moeder met de mededeling dat haar zoon in het ziekenhuis lag voor een paar tests. Hij bleek echter toen al in kritieke toestand te verkeren. Volgens zijn moeder heeft Raymond nooit iets gezegd over zelfverminking.

Tijdens de rechtszaak verklaarde een jongen met wie Raymond een tent deelde, dat het slachtoffer had geprobeerd te ontsnappen. Daarom werd hij aan zijn bed geketend. Hij mocht toen niet naar het toilet waardoor hij zichzelf herhaaldelijk bevuilde. Raymond moest zelfs een keer tijdens het werk in het veld zijn eigen uitwerpselen eten. Een andere keer werd hij gedwongen waspoeder op te eten waarna hij schuim overgaf. Als hij niet wilde werken, werd hij met stokken en planken geslagen.

De Koker en een 20-jarige medewerker van het kamp staan nu terecht voor moord, kindermishandeling en verwaarlozing. De leider pleit on- schuldig te zijn. Naar bekend zijn inmiddels drie homotieners in Zuid-Afrika overleden na het bijwonen van het homogenezingskamp.

bron: Gay.nl
                

Homotieners dood na martelen en uithongeren

In Zuid-Afrika zijn drie tieners overleden na behandelingen om echte mannen van ze te maken. Het Echo Wild Rangers Camp bood therapieën aan om jongens van hun latente homoseksuele gevoelens af te helpen, maar de slachtoffers werden uitgehongerd, mis- handeld en vermoord. De kampleider is aangeklaagd voor moord, kindermisbruik, verwaarlozing en mishandeling.

Een foto (zie hierboven) van een 15-jaar oude jongen, gemaakt in april 2011, toont zijn toestand vlak voor zijn dood. Tien weken eerder hadden zijn ouders hun (toen nog kerngezonde) zoon naar dit kamp gestuurd. Toen hij bijna dood in 't ziekenhuis belandde, bleek hij tal van blauwe plekken te hebben, een gebroken arm, brandwonden en andere wonden. Hij lag vier weken op de intensive care, maar stierf uiteindelijk.

Twee jaar na dato staat de 49-jarige kampleider en een medewerker terecht voor moord, mishandeling en verwaarlozing. Een moeder getuigde dat ze haar kind naar het kamp had gestuurd om hem wat mannelijker te maken. Een getuige van een jongen die de tent met één van de over- leden slachtoffers deelde, getuigde dat zijn vriend elke nacht werd vastgebonden in bed, niet naar de wc mocht en zijn eigen uitwerpselen moet eten.

Ook werd hij naakt op een stoel gezet en kreeg - met een zak over zijn hoofd - elektroshocks. De getuige zei dat hij slagen met planken met spijkers riskeerde, als hij zijn mond voorbij zou praten. Vier jaar eerder vielen de twee andere dodelijke slachtoffers. Daarvoor werden de kampleider en zijn hulpje nooit veroordeeld.

bron: Gay.blog.nl