woensdag 8 mei 2013

KamKrant.nl Gay Zomeragenda 2013



De zomer is weer in aantocht en voor kamkrant.nl kan dat maar één ding betekenen, onze jaarlijkse zomeragenda moet weer ge- maakt worden. Nergens anders de grootste en leukste gayfeesten overzichtelijk op een rij. Heb je een tip ?! Moeten we ergens echt heen ?!

Mail ons via: redactie@kamkrant.nl

Roze Week Alkmaar, Alkmaar - 25 mei t/m 1 juni
Diverse organisaties slaan de handen ineen om ook in 2013 weer een Roze Week Alkmaar te laten plaatsvinden. Naast de 'hoofdact', namelijk de grachtenparade op zaterdag 1 juni, en verschillende feesten, zullen er vele diverse roze activiteiten worden georganiseerd, zoals een confe- rentie, een netwerkavond, roze films in Provadja en nog veel meer.

Midzomergracht Festival, Utrecht - 20 juni t/m 1 juli
Het Midzomergracht Festival is een eigentijds evenement waarin seksuele diversiteit nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is. Het festi- val benadrukt de overeenkomsten tussen de vele homo- en heteroseksuele leefwijzen in al hun culturele verscheidenheid en niet de verschillen in seksualiteit.

Danserette, Amsterdam - zaterdag 22 juni
Danserette is al ruim 7 jaar het vrolijkste gay dansfeest van Amsterdam met pink classics en roze tunes van nu. We draaien hits die je kent en herkent: van I feel love, Can't get you out of my head en Respectable tot Happiness en Euphoria !!

Roze Zaterdag, Utrecht - zaterdag 29 juni
Feestbeesten, cultuursnuivers en sportievelingen. Aan iedere doelgroep wordt gedacht tijdens RZ2013. Ieder jaar verhuist de Roze Zaterdag naar een andere stad. Op deze dag zijn er diverse activiteiten door de hele stad. De avond wordt afgesloten met het PANN-feest in Tivoli.

Roze Woensdag, Nijmegen - woensdag 17 juli
Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is het tegenwoordig niet meer weg te denken: de Roze Woensdag. Overal in de stad zijn er diverse activiteiten waarbij je lekker los kan gaan. Voor ieder wat wils, er is genoeg te beleven op de tweede dag van de Vierdaagse.

Bölke Open Air, Enschede - donderdag 18 juli
Vijf donderdagen op een rij kun je in Enschede terecht voor groot zomerspektakel op de Oude Markt in het centrum. 't Bölke Open Air bijt het spits af. Dit groots opgezet open air dancefeest pakt flink uit met vele DJ's, artiesten, travestieten en dansers.

Milkshake Festival, Amsterdam - zondag 21 juli
Na een succesvolle eerste samenwerking presenteren AIR en Paradiso u met gepaste trots de tweede editie van Milkshake festival, onlangs be- kroond met een Gouden Kabouter in de categorie 'Beste Eendaags Festival 2012'. Op zondag 21 juli 2013 vindt Milkshake plaats in 't Westerpark te Amsterdam.

Roze Kermis a.k.a. Roze Maandag, Tilburg - maandag 22 juli
Zeker 300.000 mensen zullen het centrum van Tilburg bezoeken tijdens Roze Maandag op de kermis. De aftrap van hét gay-evenement van Neder- land vindt om 13.00 uur plaats in Tilburg. Roze Maandag vierde onlangs haar 20e verjaardag. Iedereen kan en mag zijn of haar kleur- rijke, excentrieke zelf zijn op deze dag.

Gay.nl Beach Party, Amsterdam - zaterdag 27 juli
Op 27 juli host Gay.nl een Beach Party op het Amsterdamse Strand West. Begin de Gay Pride-week goed: haal je meest sexy beach wear uit de kast en come join the fun !! Het wordt niet zomaar een stranddag: de leukste DJ's en zwoelste acts gaan er voor zorgen dat het misschien wel het heetste feestje van het jaar wordt !!

Gay Pride, Amsterdam - 27 juli t/m 3 augustus
Het evenement bestaat uit diverse culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten. Er worden diverse straat- en pleinfeesten georgani- seerd. Het hoogtepunt van iedere Gay Pride is de botenparade op zaterdag 3 augustus van 14.00 tot 18.00 uur.

Antwerp Pride, Antwerpen - 8 t/m 11 augustus
Ook onze zuiderburen hebben een eigen gayweek. Van 8 tot en met 11 augustus vindt de Antwerp Pride plaats. Antwerpen wil zich opwerpen als HoLeBi-vriendelijke stad door Stad, horeca en handelaars te promoten. Hoogtepunt is de gaypride op zaterdag 10 augustus !!

bron: KamKrant.nl