vrijdag 3 mei 2013

McDonald's-medewerker was 'Te Gay'



Een medewerker van een McDonald's restaurant in Nieuw Zeeland, Sean Bailey, beweert dat hij zich volgens zijn werkgever niet te gay mag gedragen. "Als jij je tijdens mijn shift als een homo gedraagt, zal ik je leren", zou een manager van 's werelds grootste ke- ten tegen de homoseksuele medewerker hebben gezegd.

De manager van McDonald's zei vervolgens: "Als andere medewerkers door jou ook homoseksueel worden, zal ik je straffen en verlies je je baan". In een interview zei Bailey dat hij geen andere keus had dan zich ziek te melden aangezien het verschrikkelijk was om onder deze ma- nager te werken. Het gevolg was dat hij een groot deel van zijn salaris misliep.

Bailey heeft hier inmiddels melding van gemaakt en de manager is overgeplaatst naar een andere vestiging van McDonald's. Volgens de mede- werker is de straf veel te mild. "Het is oneerlijk dat hij er zo makkelijk vanaf is gekomen. Het is een serieuze zaak en hij mag dan wel overge- plaatst zijn, er is niets gebeurd om te voorkomen dat hij ergens anders dezelfde fout zal begaan".

Een woordvoerder van McDonald's heeft aangegeven dat de klacht spoedig opnieuw bekeken zal worden.

bronnen: GayKrant.nl / Huffington Post  (Video)